Spirala cu urda si stafide

Postat de MotanLaOale in Dulciuri
29 Ian 2013 | 4518 vizualizari
Spirala cu urda si stafide

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 600 g urda
  • 200 g smantana
  • 120 g zahar
  • 6 oua
  • 250 ml iaurt
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 100 g stafide
  • 50 ml ulei

Mod de preparare

Foile de placinta se lasa la dezghetat.

Urda se amesteca cu smantana, zaharul,  3 plicuri zahar vanilat, 3 oua si stafidele si se lasa sa se topeasca zaharul si sa se hidrateze stafidele.

Se tapeteaza o tava rotunda cu hartie de copt.

Se intinde o foaie de placinta, se unge cu ulei si se pune deasupra a doua foaie.

Se ung foile cu branza, se ruleaza si se pune in tava.

Se procedeaza la fel cu toate foile si toata branza si se aranjeaza in tava in forma de  spirala.

Se unge deasupra cu ulei si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 30 minute pana se rumeneste putin.

Se amesteca bine iaurtul cu 3 oua si un plic de zahar vanilat.

Se scoate tava dupa 30 minute, se inteapa cu o furculita pe toata suprafata si se toarna deasupra amestecul de iaurt.

Se niveleaza pe toata suprafata si se introduce iar in cuptor pentru 35-40 minute pana se rumeneste frumos.

Se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca si se scoate hartia de copt.

Se portioneaza si se serveste.

Se poate presara cu zahar pudra.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu urda si stafide" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (36)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Pancakes cu banane

Postat de merisor67

Pancakes cu banane

Nu am pus mult zahar pentru ca au fost dulci si bananele si merisoarele si le-am servit cu peltea de gutui, care de asemeni este foarte dulce. Punem untul intr-un bol si il frecam cu zaharul si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.01.2013, 09:51
Aaaaaaaaaaa din asta am gustat si eu si a fost foarte buna!
la 29.01.2013, 09:52
Buni, unde ai gustat din asta?
la 29.01.2013, 09:56
Mă gândeam eu că n-ai să laşi decât friptura de mai jos. Vezi, rareori mă înşel. Cum nu cred că mă înşel dacă zic că şi spirala asta plăcintă e minunată
la 29.01.2013, 09:58
băi vladimire, tu cam începi sa mă nerfezi! )))))
la 29.01.2013, 09:58
arată grozav!!!

Vezi toate comentariile (36)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking