Spirala cu vinete si carne

Postat de Constelatialeu in Mancaruri cu carne
20 Oct 2015 | 3574 vizualizari
Spirala cu vinete si carne

Daca Bivolaru are spirala, de ce sa nu am si eu...care se baga la o spirala spiritualo-gustativa...:))

Ingrediente

  • 350 g carne tocata din pulpa de porc
  • 2 vinete mai lunguete cca 1 kg
  • 2 legaturi cu ceapa verde
  • 1 morcov mai mic
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 1 rosie
  • piure de rosii

Mod de preparare

Mai intai spalam vinetele,le stergem si apoi le taiem pe lungime in fasii subtirele, le dam un praf de sare si le lasam 10 min, ca sa aiba timp sa iasa apa din ele. Apoi cu ajutorul unor servetele stergem fiecare fasie in parte. Intr-o tigaie punem la incins ulei si apoi prajim vinetele pe o parte si pe alta, le scoatem pe un servet sa se absoarba surplusul de ulei.Dupa ce am terminat de prajit fasiile de vinete, ne apucam de umplutura. Tocam marunt ceapa verde, radem morcovul pe razatoarea mica, le calim in tuci si apoi le punem peste carnea tocata, adaugam sare, piper,ou si 1 lingura de piure de rosii, omogenizam totul foarte bine. Pe blatul de lucru intindem hartie de copt, asezam fasiile de vinete, in asa fel incat sa formam un pat de vinete mai lung pe care sa putem sa-l rulam. Peste patul de vinete intintem umplutura de carne si rulam, apoi formam o spirala. Asezam spirala, nu o luam de pe hartia de copt, intr-o forma rotunda, apoi taiem rosia si ornam cu ea, punem pe toata suprafata piure de rosii, nu foarte mult. Dam forma la cuptor, pentru inceput acoperim cu hartia de copt, lasam cca 40 min la foc mediu, apoi dam hartia de copt deoparte si lasam inca 20 min sa se rumeneasca. Se poate servi cu kechup dulce, cu smantana, cu parmezan, fiecare dupa gustul sau.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu vinete si carne" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Burritos cu carne tocata

Postat de AnyCostescu

Burritos cu carne tocata

Margarina se pune la topit intr-o tigaie. Ardeiul gras se taie cubulete si se pune la calit .Se adauga carnea tocata. Rosiile se toaca marunt si se pun in tigaie peste carne.Se lasa sa se...

Citeste continuarea

Dovlecei umpluti

Postat de AlexTeacher

Dovlecei umpluti

Taiati dovleceii pe lungime si scobiti-le miezul cu o lingura; Asezonati-i cu putina sare si dupa cca 15 min tapetati-i cu cateva servetele pentru a putea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 20.10.2015, 20:59
Saru-mana , pune te rog si o poza.
la 20.10.2015, 21:03
Si cam ce poza vrei sa puna, Costele? )))
la 20.10.2015, 21:06
Costele am pus si poza, doar ca salvez intai ce scriu, mi-am luat teapa de multe ori ca mi se stergea tot ce scriam....
la 20.10.2015, 21:06
Merisor, zau asa, doar nu cu mine goala...
la 20.10.2015, 21:08
Arata foarte bine!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking