Spirale cu feta si spanac

Postat de mirela0911 in Aperitive / Garnituri
26 Apr 2020 | 2429 vizualizari
Spirale cu feta si spanac

Tot timpul trebuie sa fac cate ceva pentru gustare, de obicei fac ceva dulce dar de data aceasta am ales sa fac ceva sarat care poate fi servit atat la serviciu cat si la micul dejun acasa (pana incepe scoala) alaturi de o cana cu lapte sau un iaurt. Sunt minunate aceste gustari! Pentru melcisori am ales sa pun si cateva frunze de spanac chit ca nu sunt mare fana, dar au iesit tare bune. "Aluaturi de casa"

Ingrediente

Aluat:

  • 700 g faina alba
  • 2 lgt sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lgt zahar
  • 1 ou
  • 2 lg ulei
  • 50 g unt
  • 250 g branza feta
  • 2-3 lg smantana
  • frunze de spanac
  • 1 ou pt uns

Mod de preparare

Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia.

In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor apoi se adauga si oul. Se bate bine. 

Se porneste mixerul cu telul pentru framantare si se toarna treptat laptele. Se mareste viteza si se lasa 5 minute sa framante. Se adauga apoi pe rand untul taiat in cubulete mici. Se mai lasa inca 5-7 minute sa framante pana se obtine un aluat fin si compact. Se opreste mixerul si se acopera bolul cu folie alimentara. Se pune intr-un loc caldut si se lasa pana isi dubleaza aluatul volumul.

Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Se spala cateva frunze de spanac si se sterg de apa.

Din aluat se rupe o bucata care se intinde in forma dreptunghiulara, subtire. Se unge cu crema de branza apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit subtire se taie pe lungime ruloul, apoi se impletesc cele 2 capete obtinute. Se procedeaza la fel pentru inca 3-4 bucati. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca.

Restul de aluat se intinde la fel, in forma dreptunghiulara, se unge cu restul de branza, se asaza frunzele de spanac si se ruleaza strans. Se taie in bucati late de cca 4 cm si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se ung cu oul bine batut si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana devin aurii deasupra.

Se pot servi atat calde cat sio reci alaturi de un iaurt, ideal.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu feta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Postat de merisor67

Placinta cu carne tocata si ciuperci

Curatam legumele, le spalam si le tocam marunt. Punem uleiul intr-un vas pe foc, si calim legumele in el pentru 5-6 minute, amestecandu-le sa nu se lipeasca, Adaugam ciupercile tocate...

Citeste continuarea

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Postat de Pungasa_Rogue

Omleta cu branza si marar servita cu salata verde

Se incepe cu prepararea salatei. Salata verde se spala si se taie fasii. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele. Castravetele se curata de coaja, se spala si se taie rondele....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.04.2020, 13:58
la 26.04.2020, 14:04
Mireluto ai inceput sa faci spirale, i-ai luat locul lu`Guru Bivolaru ?
la 26.04.2020, 14:20
Bune si frumoase
la 26.04.2020, 14:33
Foarte bune...!
la 26.04.2020, 16:09
Bune!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking