Ingrediente
Aluat:
- 700 g faina alba
- 2 lgt sare
- 20 g drojdie proaspata
- 1 lgt zahar
- 1 ou
- 2 lg ulei
- 50 g unt
- 250 g branza feta
- 2-3 lg smantana
- frunze de spanac
- 1 ou pt uns
Mod de preparare
Se prepara maiaua: intr-o craticioara se incalzeste usor cca 100 ml lapte, se amesteca cu zaharul si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita si se omogenizeaza bine. Se lasa 15 minute pana se activraza drojdia.
In bolul mixerului se pune faina si 2 lgt sare. Se toarna maiaua si uleiul. Restul de lapte se incalzeste usor apoi se adauga si oul. Se bate bine.
Se porneste mixerul cu telul pentru framantare si se toarna treptat laptele. Se mareste viteza si se lasa 5 minute sa framante. Se adauga apoi pe rand untul taiat in cubulete mici. Se mai lasa inca 5-7 minute sa framante pana se obtine un aluat fin si compact. Se opreste mixerul si se acopera bolul cu folie alimentara. Se pune intr-un loc caldut si se lasa pana isi dubleaza aluatul volumul.
Branza feta se da pe razatoarea cu gauri mari. Se adauga smantana si se amesteca pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Se spala cateva frunze de spanac si se sterg de apa.
Din aluat se rupe o bucata care se intinde in forma dreptunghiulara, subtire. Se unge cu crema de branza apoi se ruleaza strans pe lungime. Cu un cutit subtire se taie pe lungime ruloul, apoi se impletesc cele 2 capete obtinute. Se procedeaza la fel pentru inca 3-4 bucati. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se lasa 15 minute sa mai creasca.
Restul de aluat se intinde la fel, in forma dreptunghiulara, se unge cu restul de branza, se asaza frunzele de spanac si se ruleaza strans. Se taie in bucati late de cca 4 cm si se asaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Se ung cu oul bine batut si se dau la cuptorul preincalzit la 190 de grade pentru 30 de minute sau pana devin aurii deasupra.
Se pot servi atat calde cat sio reci alaturi de un iaurt, ideal.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu feta si spanac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|