Spirale cu nuca de cocos si portocale

Postat de mirela0911 in Prajituri
24 Mar 2016 | 4212 vizualizari
Spirale cu nuca de cocos si portocale

Sunt atat de aromate si merg asa de bine alaturi de o cana cu lapte sau cafeaua de dimineata!

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 1/2 lgt sare
  • 1 ou
  • 3 lg ulei
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lgt Green Sugar
  • 250-300 ml lapte

Pt. umplutura:

  • 3 lg unt
  • 50 g nuca de cocos
  • 4 lg Green Sugar
  • 1 lg coaja rasa de portocala
  • 1 ou+3 lg lapte pt. uns

Pt. insiropat:

  • sucul de la 2 portocale
  • 2-3 lg Green Sugar
  • 1 lgt coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se face o adancitura in mijloc. Se pune 1 lgt Green Sugar, se zdrobeste drojdia si se toarna putin lapte caldut. Se lasa in jur de 10-15 minute sa dospeasca, apoi se toarna laptele caldut (nu tot o data, s-ar putea sa nu fie nevoie de toata cantitatea), oul batut si uleiul. Se framanta un aluat moale si nelipicios. Se intinde pe masa de lucru intr-o foaie dreptunghiulara cu o grosime de aproximativ 4-5 mm.

Umplutura: Se topeste untul apoi se unge aluatul peste tot. Intr-un bol se amesteca nuca de cocos cu coaja rasa de portocala si cele 4 lg de Green Sugar. Aceasta compozitie se presara deasupra aluatului, acoperind bine peste tot. Se ruleaza apoi cat mai strans. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit se taie bucatele cu o latime de cca 2 degete.
Se aseaza bucatile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut cu laptele si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 30-40 minute, pana se rumenesc frumos deasupra.

Siropul: Se storc cele doua portocale, iar sucul se amesteca cu Green Sugar-ul. Cat sunt inca calzi, melcisorii se insiropeaza cu acest suc.
Sunt delicios de aromati.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu nuca de cocos si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura delicioasa zmeura

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura delicioasa zmeura

Mai intai, am pus la topit pe baie de aburi, ciocolata si smantana dulce, atentie nu trebuie sa fiarba; apoi am bagat la frigider pentru 2 ore, dupa care am mixat bine pana am obtinut o crema...

Citeste continuarea

Savarine

Postat de antici_gabytza

Savarine

Blat -Mixam albusurile spuma cu praful de sare.Separat amestecam galbenusurile cu zaharul pana se dizolva zaharul.Dupa adaugam apa,praful de copt,grisul si le mixam bine.Rasturnam compozitia de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2016, 20:15
Prea pufoase, prea aromate, prea însiropate, prea departe de mine. ) Faină treabă!
la 24.03.2016, 20:17
Ai ramas in locul lui Bivolaru, faci spirale?
la 24.03.2016, 20:20
ingrasa? )
la 24.03.2016, 20:22
Multumesc, Padre! Chiar bune au iesit!
la 24.03.2016, 20:23
Daaa Cleme! )) Doar ca astea sunt altfel de spirale!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking