Ingrediente
Pentru aluat:
- 300 ml lapte caldut (de orez cu migdale am folosit eu)
- 1 lingurita rasa de sare
- 1 lingurita rasa de zahar brut
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- 500 gr faina
- 1 plic de drojdie uscata
- Pentru umplutura: 1 borcan de Sos pesto cu nuci http://www.bucataras.ro/retete/sos-pesto-cu-nuci-si-arahide-73840.html
- Extra: 2-3 linguri ulei de masline extravirgin, nuci pentru servit
Mod de preparare
Pentru aluat: l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in cuva masinii in ordinea scrisa mai sus la ingrediente. Am setat masina sa framante aluatul 15 minute, apoi l-am lasat la dospit la loc caldut 20-25 minute.
Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, l-am impartit in doua. Am pus prima bucata de aluat pe masa de lucuru, eu folosesc o planseta din silicon, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi. Am uns aluatul cu sosul pesto, l-am rulat si l-am taiat in bucati de 3-4 cm grosime.
Am asezat bucatile de aluat intr-o tava unsa cu putin ulei de masline. Am lasat tava la loc caldut inca 10-15 minute, apoi am introdus tava in cuptorul incins la 180 grade pentru 20-25 minute, pana spiralele sunt usor rumene. Asa fierbinti le-am stropit cu ulei de masline, le-am servit cu ceai si cu nuci. Sa va fie de folos!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Spirale cu pesto" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (36)
|