Spiraloni cu galbiori

Postat de mihaelar63 in Mancaruri de post
3 Aug 2015 | 4674 vizualizari
Spiraloni cu galbiori

Spiraloni sunt paste spiralate dar de marime mai mare , o bucata este de marimea degetului mic . Mie imi plac pentru ca absorb si incorporeaza printre lamele , sos , arome si bucatele din celelalte ingrediente . Rezultatul este un gust delicios .Galbiorii i-am cumparat proaspeti din piata , zilnic sunt adusi de la Valea Ierii [ valea Ariesului ].Citind mai multe despre galbiori http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html am aflat surprinsa ca contin multa vitamina C si D .

Ingrediente

  • 250 gr spiraloni
  • 250 gr galbiori
  • 100 ml ulei masline
  • 7 catei usturoi
  • 1 gogosar
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 varf cutit praf de nucsoara
  • 1/2 lingurita flori oregano
  • 1 lingurita condiment oglio, alio ,peperoncini
  • 1 lingura capere- facultativ
  • sare
  • ardei iute

Mod de preparare

  1. Pastele se pun la fiert in apa cu sare .
  2. Spalati gogosarul si patrunjelul verde .
  3. Curatati  si spalati din mai multe ape galbiorii .Puneti ciupercile la scurs intr-o sita [ eu folosesc sita de inox] .
  4. Curatati gogosarul si usturoiul .Taiati gogosarul julien si feliati usturoiul .
  5. Caliti-le usor in ulei timp de2-3 minute . Adugati galbiorii si caliti in continuare .Sarati .
  6. Opriti fierberea pastelor .
  7. Acestia vor lasa lichid . Transferati cu ajutorul unei palete cu ochiuri pastele[ aproape fierte  din oala ce fierbe alaturi .
  8. Amestecati pastele cu galbiori , gogosar si usturoi impreuna cu capere , nucsoara , oregano si condimentele ialiene +patrunjelul tocat marunt .
  9. Serviti spiraloni cu galbiori alaturi de legumele preferate  . Noi am servit cu ardei iute .
Daca ti-a placut reteta noastra "Spiraloni cu galbiori" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Postat de panacris

Placinta cu dovleac, dovlecel, migdale si nuca

Dovleacul și dovlecelul ras se pun într-un vas, cu fundul dublu, la călit împreună. Se adaugă zahărul, zahărul vanilinat, scorțișoara și coaja de lămâie,...

Citeste continuarea

Fasole batuta

Postat de Bunica

Fasole batuta

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara. Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert. Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa....

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2015, 18:41
Exact pe gustul meu
la 03.08.2015, 18:44
M-am gandit ca o sa-ti placa
la 03.08.2015, 18:49
Ce colorată... Minunate
la 03.08.2015, 18:54
Mama mamaaaaaa ce as da o fuga pana la tine
la 03.08.2015, 19:05
Ce pofta mi-ai facut cu galbiorii aia!

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking