Stafide de casa din struguri albi

Postat de ancutsa in Vegan / Raw vegan
30 Sep 2018 | 8013 vizualizari
Stafide de casa din struguri albi

Am tot nimerit în ultima vreme stafide (cumpărate) râncede sau cu un gust neplăcut, aşa că m-am hotărât să mi le fac eu. Am întrebat-o pe mama cum făcea bunica, dar pentru că la apartament nu e ca la ţară, m-am adaptat şi le-am uscat la cuptor, cam în două zile, în mai multe reprize.

Ingrediente

  • 2 kg struguri albi fără seminţe

Mod de preparare

 

Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini.

Se răsfiră boabele pe o tavă cu hârtie de copt. Eu am încercat o serie cu hârtie şi o serie fără. Boabele conţinând apă, se lipesc de tavă şi au tendinţa să se ardă uşor, aşadar mie mi-a prins mai bine hârtia de copt.

Se încălzeşte cuptorul, apoi se face focul foarte mic. Se dă tava la cuptor şi se amestecă des în boabe. Se stinge focul, iar după ce se răceşte cuptorul, se repetă procedeul.

Pentru că nu am deshidrator, eu aşa usuc şi strugurii şi legumele: în mai multe reprize, ceea ce poate dura cam o zi-două.

Din 2 kg de struguri se obţin 160 g de stafide. E mult, e puţin? Pentru mine e suficient, pentru că am umplut o cutiuţă din aceea de la mascarpone. Le-am pus pe un şervet, în cutia pe care o ţin cu capacul închis. Am rămas surprinsă că sunt aşa de aromate şi de gustoase, nu se compară cu cele din comerţ.


P.S. La una dintre serii, am adăugat în tavă câteva prune şi nuci, şi ce gustoase au fost!

 


Timp de pregătire: 15 min

Timp de uscare: aprox 24 h

Porţii: 8

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2018/09/stafide-de-casa-din-struguri-albi.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Stafide de casa din struguri albi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Salata de linte cu rosii sotate

Postat de Ela68

Salata de linte cu rosii sotate

Intr-o tigaie punem la calit ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi adaugam cateii de usturoi maruntiti cu aparatul.  Adaugam rosiile taiate cubulete si lasam la sotat cateva minute, la...

Citeste continuarea

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Postat de Bucataras

Batoane de ovaz cu capsuni si afine/Strawberry, blueberry oatmeal vegan bars

Incalzeste cuptorul la 180 grade C.  Pregateste o tava de 20/20 cm si tapeteaz-o cu hartie de copt.  Intr-un bol amesteca fulgii de ovaz, laptele de cocos, bananele facute piure si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.09.2018, 19:15
la 30.09.2018, 20:17
Motan
la 30.09.2018, 20:33
Bravo !
la 30.09.2018, 21:37
Cred ca nu se compara gustul! Bravo!
la 30.09.2018, 22:33
Bune!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking