Stangluri cu ciocolata

Postat de miha in Prajituri
26 Sep 2009 | 17474 vizualizari
Stangluri cu ciocolata

Ingrediente

  • Pentru foi avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 180 g zahar pudra
  • 180 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 100 g unt

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare.Se adauga zaharul si se mixeaza pana spuma face moturi. :) La sfarsit,nuca macinata.

Compozitia se imparte in jumatate si se coc 2 foi intr-o tava (20/30 cm) tapetata cu hartie de copt,in cuptorul incins la 180 de grade,timp de 20 de minute.

Cand sunt gata, se trece imediat un cutit de jur imprejurul foii,se rastoarna pe o tava si se scoate cu mare grija hartia.Se pun pe gratar sa se raceasca.

Galbenusurile se freaca cu zaharul pana devin ca o crema.Se adauga cacao si se pune pe bain-marine,pana incepe sa se ingroase.Se da deoparte si se lasa la racit.

Se freaca untul spuma si se adauga crema racita, lingura cu lingura.

Am umplut foile cu 3/4 din crema,restul l-am pus deasupra.

Delicioasa!

Multumesc Laurei ca a gasit-o inaintea mea :)) si lui Carmen ca a impartasit cu noi o asa prajitura minunata. :)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stangluri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (28)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Stangluri cu ciocolată

Postat de ionix

Stangluri cu ciocolată

sursa: http://www.bucataras.ro/retete/1974/stangluri-cu-ciocolata.html    Preparare cremă Începem cu crema pentru că necesită mai mult timp pentru răcire. ...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2009, 14:43
bun si gustos miha, dar faina nimic,eu am incercat acum catena zile sa fac pricomigdale se aseamana cu foile dar mie m-a s-au lipit intrebaea mea ar fi cu sa fac sa nu se lipeasca
la 26.09.2009, 16:15
Este o prajitura care se face fara faina. Este delicioasa! Mie mi se pare un pic mai greu de realizat, dar asta nu inseamna ca nu o fac, dar mai rar.
la 26.09.2009, 17:08
da,Ramo,se face fara pic de faina. Blatul e ca si cel de la pricomigdale/priconuci. Cand zici ca s-au lipit cred ca te referi la faptul ca s-au lipit de tava,nu? Daca albusurile n-au fost batute bine,adica bezeaua sa fie tare-tare si lucioasa,e posibil ca prico- sa se lase si sa se lipeasca de tava. Tava ar fi de preferat sa fie tapetata cu hartie de copt si dupa ce le-ai scos din cuptor le lasi sa se raceasca si mai apoi le scoti de pe hartie.Chiar daca se lipesc le vei scoate cu usurinta. Daca nu dispui de hartie de copt ( o recomand cu toata convingerea) tava trebuie bine unsa cu unt si tapetata cu faina.
la 26.09.2009, 17:09
Bunica,cel mai greu la prajitura asta mi s-a parut datul nucilor prin masina.
la 26.09.2009, 21:08
arata de parca ar fi cumparate de la cofetarie...

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking