Steak de porc cu sos vierge

Postat de CulinaryRainbow in Mancaruri cu carne
27 Mar 2015 | 3304 vizualizari
Steak de porc cu sos vierge

În ultima vreme am postat cam multe dulciuri și niciun fel principal, așa că azi am decis să vă prezint o rețetă simplă și cu o savoare inegalabilă. Este un fel de mâncare care necesită mai puțin de 30 de minute pentru preparare. E consistent și de ce nu, sănătos. Se poate realiza cu carne de porc, vită și chiar pește și pentru că urmează perioada ”mieilor”, am să încerc și cu acest tip de carne. :)

Ingrediente

  • Ingrediente pentru steak:
  • 600 g mușchiuleț de porc
  • un cubuleț de un
  • un fir de cimbru
  • sare de mare și piper
  • Ingrediente pentru sosul vierge:
  • 300 g roșii cherry
  • o mână de arpagic roșu
  • o mână de măsline kalamata fără sâmburi
  • 3 căței de usturoi
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • două linguri cu zeamă de lămâie
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare de mare ( sau himalaya )

Mod de preparare

Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute.

Când carnea s-a pătruns am oprit focul și am acoperit tigaia cu un capac. În timp ce s-a gătit carnea, am pus arpagicul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Imediat ( arpagicul nu trebuie prăjit ) am adăugat și roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, sarea și piperul. Le-am tras la tigaie preț de 2-3 minute, apoi am adăugat usturoiul pisat și busuiocul mărunțit. Am stins cu zeama de lămâie. Am așezat totul pe 3 farfurii și am servit ca atare. Dacă aveți un vin bun, roșu, nu ezitați să-l serviți alături. Vă va încânta cu siguranță! Nu-i așa că vă tentează? :) Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de porc cu sos vierge" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Burger cu rosii si mozzarella

Postat de rocsi_1612

Burger cu rosii si mozzarella

Burgerii: Intr-un bol amestecam carnea tocata cu sare, piper, mustarul, oul si cimbrul. Ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt, iar mararul il maruntim. Amestecam si aceastea cu carnea, o...

Citeste continuarea

Iepure cu cartofi la cuptor

Postat de sufletista

Iepure cu cartofi la cuptor

Carnea de iepure o spalam si o condimentam cu sare si piper. Intr-o tigaie incingem uleiul si prajim carnea pe ambele parti, scoatem carnea intr-o oala, pe care o vom da la cuptor. In tigaie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.03.2015, 19:01
ce bine arata
la 27.03.2015, 19:03
:* Dar ce bun eeeeeee!
la 27.03.2015, 19:04
Asta merge la favorite ca imi place mult sosul ala!
la 27.03.2015, 19:06
la 27.03.2015, 19:17

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking