Ingrediente
- Ingrediente pentru steak:
- 600 g mușchiuleț de porc
- un cubuleț de un
- un fir de cimbru
- sare de mare și piper
- Ingrediente pentru sosul vierge:
- 300 g roșii cherry
- o mână de arpagic roșu
- o mână de măsline kalamata fără sâmburi
- 3 căței de usturoi
- câteva frunze de busuioc proaspăt
- două linguri cu zeamă de lămâie
- 4 linguri cu ulei de măsline
- sare de mare ( sau himalaya )
Mod de preparare
Am condimentat carnea cu sare și piper și am rumenit-o pe ambele părți în tigaia grill. Am scos-o într-o altă tigaie, de această dată una obișnuită din teflon, am adăugat untul și cimbrul și am gătit-o aproximativ 7 minute.
Când carnea s-a pătruns am oprit focul și am acoperit tigaia cu un capac. În timp ce s-a gătit carnea, am pus arpagicul împreună cu uleiul de măsline într-o tigaie. Imediat ( arpagicul nu trebuie prăjit ) am adăugat și roșiile cherry tăiate pe jumătate, măslinele, sarea și piperul. Le-am tras la tigaie preț de 2-3 minute, apoi am adăugat usturoiul pisat și busuiocul mărunțit. Am stins cu zeama de lămâie. Am așezat totul pe 3 farfurii și am servit ca atare. Dacă aveți un vin bun, roșu, nu ezitați să-l serviți alături. Vă va încânta cu siguranță! Nu-i așa că vă tentează? :) Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Steak de porc cu sos vierge" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|