Ingrediente
- 7 albusuri
- 1 praf de sare
- 7 linguri zahar
- 1 lingurita zahar vanilat Bourbon
- 1 lingurita otet
- Optional:
- scortisoara
Mod de preparare
Se bat albusurile cu un praf de sare cu mixerul sau la robot, pana se fac spuma. Se adauga treptat zaharul, zaharul Bourbon si otetul, (optional: un varf de lingurita scortisoara) se bat pana nu se mai simte zaharul, iar bezeaua e lucioasa, tare si consistenta.
Se toarna bezeaua intr-o tava, pe foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit, la foc mic, pentru 30-35 de minute sau pana se rumeneste. Se stinge focul si se lasa in cuptor sa se raceasca.
Cand s-a racit bezeaua, se taie cu o forma de stea. Se decoreaza cu gem de caise, dulceata de prune si fulgi de zahar.
Sugestie de servire: se pot servi alaturi de cafea cu lapte, rom, scortisoara si frisca.
Pofta buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2016/12/stelute-de-craciun.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Stelute de Craciun" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|