Ingrediente
- 1 stiuca cam in jur de 2 kg
- sare
- hartie de copt
Mod de preparare
Curatam pestele de intestine, scoatem branhiile, apoi il spalam bine sa nu ramana urme de sange. Nu dam solzii jos. Il stergem cu prosoape de hartie pentru a nu ramane urme de apa si il saram atat pe interior, cat si pe afara. Ungem cu putin ulei si il invelim in hartie de copt.
Incingem gratarul si punem pestele la copt pe toate partile, avand grija sa nu il ardem. Pentru a vedea daca s-a copt bine tragem putin de hartie si incercam carnea (nu trebuie lasat foarte mult pentru ca se usuca si devine inecacios).
Cand e gata, il scoatem pe o tava si il lasam putin sa se raceasca, apoi curatam hartia. Vom observa ca pielita se va lua foarte bine ramanand doar carnea alba.
Se serveste cu mujdei de usturoi din belsug sau cu lamaie.
Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca la gratar in foaie de copt" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
|