Stridii din ciuperci

Postat de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri
18 Apr 2010 | 4186 vizualizari
Stridii din ciuperci

Ingrediente

  • 4 ciuperci champignion proaspete
  •  un cub de unt,
  •  1 ceapa verde,
  • un graunte usturoi,
  • sare,
  • parmezan ras 2 linguri,
  • 1 lingura de crema de branza cu smantana,
  • 1 lingura de branza tare sarata rasa;
  • - frunze de telina si coaja de lamaie rasa pt.decor

Mod de preparare

se ia 4 ciuperci champignion proaspete cu palarie mare, se curata,se indeparteaza piciorusele.Se taie usor cu cutitul marginile palariilor in zig-zag.Se stropesc putin cu unt topit, se da un praf de sare, se pune in mijlocul lor o gramajoara mica de ceapa verde tocata foarte fin si un graunte de usturoi dat pe razatoarea mica, apoi se presara parmezan.Se incinge o tigaie buna (eu folosesc Doubletta)si se pun palariile de ciuperci sa se rumeneasca.Separat amestecam o lingura de branza tare si  sarata cu o lingura cu varf de crema de branza cu smanatana Apetit.Se formeaza gogoloaie mici ce vor constitui perlutele.Din cele 4 palarii formam 2 stridii suprapunand cate 2 palarii si inauntru asezam perlutele de branza.Trebuie sa fie reci ciupercile, altfel se topesc perlutele.Se servesc la temperatura camerei eventual intr-o farfurie albastra pt.mai mult efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Mancare chinezeasca

Postat de Meea

Mancare chinezeasca

Prima dată pregătim puiul: amestecăm apa, făina, sarea, piperul, amidonul, oul și uleiul.  Spălăm și tăiem bucăți pieptul de pui. Îl adăugăm peste amestecul de mai...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.04.2010, 17:09
5 furculite roberta ,felicitari pt imaginatie
la 18.04.2010, 17:28
foarte frumos aranjat
la 18.04.2010, 17:33
Eteeeee, ce crescatorie de stridii are epurasha2bb ! Ce le dai sa manance de sunt asa de mari sau le-ai clonat? Foarte interesanta si foarte buna aceasta gustare!
la 18.04.2010, 17:33
multumesc !
la 18.04.2010, 20:47

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking