Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris in Slow Cooker
11 Oct 2020 | 2414 vizualizari
Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot

Un fel principal tare apreciat în familia noastră, iar eu sunt încântată că Alin, ajutorul din casă, adică CrockPot-ul din dotare își face treaba cu brio, ziua sau noaptea! 😉

Ingrediente

  • Pulpă de porc cca.1000 g,
  • Ciuperci conservate cca. 400 g,
  • Ulei de struguri 2 linguri,
  • Smântână de gătit 200 ml,
  • Vin alb demisec 100 ml,
  • Apă cca. 100 ml,
  • Usturoi 4-5 căței,
  • Amidon din porumb 4-5 linguri,
  • Sare de Hymalaia 1 lingură,
  • Piper negru proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 lingură,
  • Cimbru uscat 1 linguriță.

Mod de preparare

Carnea de porc se taie bucățele mici, cam cât să iei o bucată fără să te folosești de cuțit.

Se setează slow cookerul Crock Pot, la programul HIGH (aproximativ 100 grade Celsius!) pentru 30 de minute, se pune uleiul de gătit, se adaugă bucățelele de carne, ciupercile scurse de lichid și se lasă la gătit cca. 30 minute, până ce prind o crustă maronie.

Apoi se asezonează de sare, piper, boia dulce, cimbru, usturoi și apă, setându-se în continuare la HIGH ptr 60 minute.

După ce s-a scurs timpul și carnea e gătită, dacă vi se pare că nu e destul de gătită, mai lăsați la gătit încă 30 de minute, apoi se adaugă sosul de smântână.

Pentru sos: smântâna de gătit adusă la temperatura camerei se amestecă cu amidonul și vinul alb demisec și se omogenizează până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se adaugă în fir subțire, amestecându-se continuu peste amestecul de carne și ciuperci, lăsându-se la gătit încă 3 minute pe modulul LOW (aproximativ 50 grade Celsius!).

 Se servește cald cu garnitură la alegere: orez, cartofi natur, piure din cartofi, paste sau chiar mămăliguță, noi de data asta am optat pentru paste integrale! 😉 (foarte buneee!)

Spor și poftă bună!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff din carne de porc si ciuperci la slow cooker Crock Pot" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

Postat de merisor67

Ciorba ardeleneasca de varza cu ciolan, la slow cooker Crock-Pot 6L Duraceramic

Mai întâi spălăm foarte bine ciolanul afumat, în apă fierbinte. Apoi îl crestăm în mai multe locuri, fără a-l dezosa. Curățăm legumele și le tocăm. Un...

Citeste continuarea

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Postat de panacris

Ciorba din aripi de curcan, gatita la slow cooker Crock Pot

Aripile de curcan se pun la gătit cu apă rece, puțin sărată, în vasul ceramic al aparatului de gătit slow cooker Crock Pot , la programul HIGH pentru 90 de minute. După ce s-au...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.10.2020, 14:01
la 11.10.2020, 14:31
la 11.10.2020, 14:37
la 11.10.2020, 14:39
Este o mancare tare gustoasa!
la 11.10.2020, 14:41
Ne place combinația de carne de porc cu ciuperci!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking