Strudel cu branza de vaci si merisoare

Postat de alinutza1983 in Prajituri
24 Mai 2011 | 5862 vizualizari
Strudel cu branza de vaci si merisoare

Da....dupa indelungi cautari ( " care-au durat aproape 30 de ani : ) ) am gasit merisoare!!! atat de gustoase si aromate sunt aceste fructe rosii , incat le-am folosit la cateva deserturi ale caror retete le voi posta in curand!...

Ingrediente

  • 1 foaie aluat foietaj ( bella) sau doar 1/2 foaie Linco
  • 400-500 gr barnzica de vaci ( va recomand una mai grasa...pentru ca eu am cam dat-o in bara la partea asta si am luat slaba..)
  • 3-4 linguri zahar - dupa gust
  • 1 lingura smantana + 1 ou
  • coaja rasa de lamaie
  • 50-60 gr merisoare ( hidratate in prealabil in apa calduta si o lingura coniac)
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • 1-2 linguri zhar brun

Mod de preparare

1. Lasam la hidratat merisoarele intr-un pahar de apa calduta in amestec cu coniac ( sau rom ) pentru cca 15 minute, timp in care vom pregati umplutura!

2. Branza de vaci se amesteca cu zaharul , oul si smantana pana la obtinerea unui amestec omogen , apoi vom adauga si merisoarele scurse de apa ( eventual lasate pe un servet de bucarie sa se absoarba umezela! Se aromeaza dupa gust cu coaja de lamaie rasa sau vanilie!

3. Foaia dezghetata de aluat se va imparti in 3 parti egale ( imaginar), iar pe bucata din mijloc se va intinde umplutura de branza!

4.Lateralele aluatului se vor taia in fasii egale de cca 1 cm-1,5 cm...se vor pune altrenativ apoi una peste alta de la stanga la deapa, de la dreapta la stanga...pana terminam tot aluatul! Cand strudelul este gata il punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, il ungem cu un amestec de ou si lapte, apoi presaram cu zahar brun.Dam la cuptor ptr cca 20 min., pana cand este rumenit!

5.Se portioneaza rece si se serveste cu mare pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu branza de vaci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Guguluf cu zmeura

Postat de simona72

Guguluf cu zmeura

Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rind ouale, mixind in tot acest timp, adaugam vanilia si coaja de lamaie, iar la urma faina amestecata cu praful de copt. Forma de...

Citeste continuarea

Desert prajitura Carmen

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Carmen

Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.05.2011, 14:08
buna
la 24.05.2011, 14:40
la 24.05.2011, 14:52
nici eu nu am gasit pana acum merisoare!
la 24.05.2011, 14:52
ms fetelor!
la 24.05.2011, 14:53
sTRUDELUL ARATA FENOMENAL!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking