Ingrediente
Umplutura:
- 500 gr branza de vaci
- 7-8 lg + 200 gr zahar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 fiola esenta de rom
- 1 ou
- 4 nectarine
- 400 ml apa
+ 1 galbenus + 1 lg lapte pentru uns
Mod de preparare
Daca foietajul s-a dezghetat (in frigider), incalzim cuptorul la 200C. Tapetam o tava mare cu hartie de copt.
Umplutura:
Mixam bine branza de vaci cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusul si esenta de rom, iar la final punem albusul batut spuma cu un praf de sare.
Scoatem samburele nectarinelor si le taiem cubulete de cca 1cm. Punem cele 200 de grame de zahar cu apa la fiert pana se leaga un sirop, iar cand incepe sa fiarba punem si fructele si le lasam in sirop la fiert pana se inmoaie putin. Le scoatem intr-o strecuratoare si le lasam la racit.
Asamblare:
Intindem foaia de aluat, punem cu lingura din crema pe mijloc, dupa ce impartim imaginar foaia in 3, apoi presaram fructe. Taiem cu rotita marginile ramase, exact ca in poza, apoi impletim strans.
Ungem cu ou si dam la cuptor pana se rumeneste.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel Transalpina" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (17)
|