Strudel cu cartofi si ciuperci

Postat de Ksenya in Aperitive / Garnituri
18 Noi 2016 | 7167 vizualizari
Strudel  cu cartofi si ciuperci

Ideal pentru pachetel la munca, ca aperitiv si in perioada  postului. Consistent si delicios.

Ingrediente

  • 8 foi de placinta refrigerate
  • 6 cartofi potriviti
  • 300 gr ciuperci (eu am avut iutari)
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa tocata marunt
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 2 linguri ulei pentru prajit
  • ulei pentru uns foile
  • 1/2 lingurita boia dulce (optional)

Mod de preparare

 Cartofii ii spalam si-i punem la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, cam in 25 minute, in functie de marimea cartofilor pe care ii aveti. Ii scurgem de apa si-i lasam la racit. Dupa ce s-au racit, ii curatam de coaja si-i tocam grosier, tocam marunt si mararul si-l adaugam la cartofi. In alta oala, punem ciupercile la fiert, in 3 l de apa, 30 minute. Apoi le scoatem si le lasam la scurs si racit.

Intr-o tigaie. punem cele 2 linguri de ulei, lasam sa incalzeasca suficient uleiul, adaugam ceapa si prajim la foc mic pana ceapa capata o nuanta de auriu. Adaugam ciupercile, un pic de sare, boiaua, acoperim si inabusim cam 10 minute, adaugam sare si piper, dam deoparte. Cand s-au racit ciupercile, adaugam peste cartofi, iarasi amestecam, potrivim de sare si piper. Asta va fi umplutura!

Intindem o foaie de placinta, ungem cu o pensula cu ulei, punem cam 2  linguri de umplutura, sa nu fie de la margine, sa o alungim pe verticala, indoim capetele si rulam incet pana la capat, punem ruloul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, continuam asa, pana terminam toate foile. Ungem rulourile cu ulei, dam la cuptor pentru 20 minute la 180 grade, pana rulourile se rumenesc usor.

Se servesc atat calde cat si reci. Eu le-am combinat cu zacusca de vinete. Insa se pot manca si ca atare.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu cartofi si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Branzica in ulei de masline

Postat de mihaelar63

Branzica  in ulei de masline

Se pregatesc borcane curate sau recipiente de sticla cu inchidere ermetica . Portionati telemeaua in cuburi de marime 3 cm /3cm Spalati ierburile verzi . Curatati...

Citeste continuarea

Placinta cu branza si legume

Postat de sufletista

Placinta cu branza si legume

Aluat- intr-un bol adaugam faina cernuta,sare,zaharul,drojdia si amestecam,facem gaura in mijloc adaugam smantana,uleiul si laptele,framantam un aluat omogen si elastic(daca este nevoie adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 18.11.2016, 15:45
bun bun
la 18.11.2016, 18:15
ce super
la 18.11.2016, 18:23
ce bine arata!!!
la 18.11.2016, 18:36
Minunata idee!
la 18.11.2016, 18:45

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking