Strudel cu dovleac

Postat de Moni_alex in Dulciuri
22 Sep 2015 | 7977 vizualizari
Strudel cu dovleac

O reteta simpla si rapida dar foarte gustoasa si de post.

Ingrediente

  • 1,5 kg dovleac pentru placinta
  • 350-400 g zahar
  • scortisoara- dupa gust
  • 3 linguri de pesmet
  • 600 g faina
  • 20 g drojdie
  • 3 linguri de zahar
  • un sfert lingurita de sare
  • 350 ml apa calduta
  • 6 linguri de ulei

Mod de preparare

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoarea mare.
Se pune intr-o cratita la foc mic cu jumatate din cantitatea de zahar, restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de tipul de dovleac si gustul fiecaruia.
In 25-30 de minute ar trebui sa fie patruns apoi se lasa la racit.
Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.

Pentru aluat se pune jumatate de faina  intr-un vas, se face un loc unde se dizolva drojdia cu zaharul si jumatate de apa calduta. Imediat se adauga uleiul, sarea, se amesteca bine si apoi restul de apa si faina pana iese un aluat elastic.

Am impartit aluatul in 3 parti si se prepara imediat, nu se lasa la dospit.

Am uns masa cu putin ulei si am intins fiecare parte subtire, am pus umplutura , am rulat bine si am strans la capete sa nu iasa umplutura.

Am pus cele 3 rulouri intr-o tava cu hartie de copt  unsa cu ulei si le-am uns cu ulei deasupra.

Le-am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox 50 min pana se rumenesc.

 

Se lasa la racit 30 de minute apoi se presara zahar pudra.

POFTA BUNA!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (15)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu dovleac si nuca

Postat de Ksenya

Desert strudel cu dovleac si nuca

Pregatim aluatul , amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat moale, invelim cu o folie si-l dam la rece pentru 40 minute. Pregatim umplutura . Dovleacul il punem intr-o oala, la...

Citeste continuarea

Impletita cu dovleac

Postat de MotanLaOale

Impletita cu dovleac

Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.09.2015, 22:35
ador dovleacul
la 22.09.2015, 22:36
la 22.09.2015, 22:42
Woow ce bine arata!
la 22.09.2015, 22:44
Vai ce bune!!
la 22.09.2015, 22:45
Wow,wow!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking