Strudel cu mere

Postat de alba_zori in Dulciuri
24 Oct 2012 | 5482 vizualizari
Strudel cu mere

Ce-i mai simplu de facut decat un strudel bun..si de gustat la fel,o felie subtire si lunga e numai buna de gustat,cu mere,arome de rom,dulceata de piersici acrisoara si cateva piscoturi faramitate,scortisoara,personal imi place foarte mult,am facut de multe ori si este cu siguranta foarte buna.va servesc cu o felioara.

Ingrediente

  • pentru pasta phyllo:
  • 200 gr faina
  • o lingura de ulei de floarea soarelui
  • 100 ml apa
  • o lingura de zahar
  • un pliculet de vanilie
  • sare
  • daca vrem mai fraged jumate de lingurita de praf de copt.
  • pentru umplutura:
  • 4 mere golden
  • 2 linguri de zeama de lamaie
  • 2 linguri de scortisoara
  • 2 linguri mari de dulceata de piersici
  • 100 ml rom
  • stafide
  • pinoale
  • 12 piscoturi faramitate
  • 2 sau 3 linguri de zahar
  • Pentru uns:
  • 1 ou proaspat
  • scortisara
  • zahar pudra

Mod de preparare

Mai intai se pregateste o coca din ingredientele din pasta phyllo. Se poate folosi si foietajul congelat care se gaseste din comert, dar daca vreti sa-l faceti acasa mai subtirel si fara asa mult unt si fara sa se faramiteze deasupra alegeti phyllo. Foarte simplu se da prin sita faina, se adauga uleiul, apa aromele si se framanta pana nu se lipeste de maini. Se lasa la odihnit 30 minute si apoi se intinde direct pe tava de cuptor tapetata cu hartie de copt. Se faramiteaza putine piscoturi si se intind ca un prim strat.

In timp ce s-a odihnit pasta phyllo facem umplutura: intr-un bol taiem felioare merele curatate, apoi adaugam zeama de lamaie, zaharul, scortisoara. Spalam si stafidele si le punem 5 minute in rom si adaugam la mere, pinoale, dulceata de piersici si cate piscoturi faramitate vrem ca sa devina mai densa compozitia.

Intindem umplutura peste pasta phyllo intinsa cu piscoturile faramitate,asezam compact in mijloc si in lung umplutura lasand liber cativa centimetri ca sa inchidem,dar ungem cu ou si scortisoara. Inchidem bine deasupra cu coca si mai ungem si deasupra cu ou, pudram cu scortisoara si zahar pudra.

Dam la cuptorul princalzit la 190 grade pentru aproape 40 minute, cu ochii din cand in cand la cuptor, la urma facem testul cu scobitoarea ca sa vedem cat de copt este sau daca este destul de moale coca. Totusi nu trebuie sa se faca o crusta tare, doar sa se coloreze cat de cat, umplutura se face repede. Eu de data asta am gaurit deasupra in timpul coacerii si umplutura s-a intins in larg, dar tot compact a ramas si foarte bun la gust.

In fine, lasam la racit putin si pudram iar cu zahar pudra. Cand s-a racit bine taiem felii lungi si servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (17)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.10.2012, 18:03
excelent!
la 24.10.2012, 18:08
la 24.10.2012, 18:10
multumesc foarte mult,si felicitari si tie si la barza,sa fie sanatos!
la 24.10.2012, 18:15
n-am gustat nicio data strudel cu pere, tare interesant suna!
la 24.10.2012, 18:16

Vezi toate comentariile (17)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking