Strudel cu mere

Postat de Moni_alex in Dulciuri
2 Oct 2015 | 3798 vizualizari
Strudel cu mere

Un strudel crocant la exterior si pufos la interior.

Ingrediente

  • 1, 5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara
  • 1 kg faina plus 5-6 linguri de faina
  • 400 ml ulei
  • 40 g drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • un praf de sare
  • o lingura otet
  • o cana si jumatate apa calduta

Mod de preparare

Merele se curata, se dau pe razatoarea mare sau la robot si se calesc cu zaharul pana se inmoaie si se evapora zeama.

Drojdia se pune cu lingurita de zahar si putina apa calduta si se lasa la crescut in jur de 15 minute. Apoi se adauga apa calduta, 200 ml de ulei, un praf de sare, o lingura de otet, un kg de faina si se amesteca bine.

Se framanta usor si iese un aluat elastic si nelipicios.

Dupa ce s-a omogenizat, se mai framanta 5 minute si se imparte in 4 parti egale.

Din 200 ml ulei si 5-6 linguri faina se face o pasta care se amesteca bine pana rezulta o crema ca o smantana groasa (daca mai trebuie se mai adauga faina).

Se ia o bucata de aluat si se intinde cu sucitorul sub forma de dreptunghi.

Peste aluat se pun cateva linguri din pasta cu ulei pe toata foaia.

Se ruleaza aluatul si se aseaza pe un platou.La fel se procedeaza si cu celelalte 3 parti.

Tava cu cele 4 rulouri se da la frigider pentru o ora si 30 de minute.

Dupa ce s-au lasat la frigider, se ia cate un rulou si se intinde sub forma de dreptunghi incet pentru a nu scoate pasta de ulei din interior.

Trebuie sa iasa o foaie nu foarte subtire care se taie in jumatate pe lungime si in 4 pe latime, rezultand in final 8 bucati.

Se pune umplutura de mere pe marginea exterioara si se ruleaza spre interior.

Se aseaza in tava aragazului tapetata cu hartie de copt, cu lipitura in jos pentru a nu se desprinde.Se introduc in cuptorul preincalzit si se coc la foc potrivit aproximativ 30-40 de minute, spre final se mareste putin temperatura sau se da drumul la grill pentru a prinde culoare frumoasa deasupra.

Se lasa sa se raceasca putin, apoi se scot pe un platou si se pudreaza cu zahar.

Spor la strudele!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (8)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Postat de simona72

Desert strudel cu aluat fraged de casa, umplutura de mar si crema de vanilie

Pentru aluat: eu folosesc des robotul de bucatarie, voi puteti sa folositi un castron si un tel. Am pus toate ingredientele pentru aluat in bolul robotului, mai putin faina si untul. Am dat cateva...

Citeste continuarea

Desert - Strudele de post cu mere

Postat de Oana

Desert - Strudele de post cu mere

Am luat un aluat congelat din comert care este de post si l-am lasat in frigider peste noapte sa se dezghete. Merele le-am curatat de coaja, le-am taiat in patru si am scos cotoarele, apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2015, 06:00
Bun
la 02.10.2015, 07:17
cel mai bun....
la 02.10.2015, 08:04
Cat de bun e!
la 02.10.2015, 08:33
la 02.10.2015, 20:15
Stiu reteta asta si stiu ca ies deliciose!

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking