Strudel cu mere si orez cu lapte

Postat de simona72 in Prajituri
22 Feb 2013 | 3224 vizualizari
Strudel cu mere si orez cu lapte

Strudelul cu mere ii place sotului meu, mie imi place orezul cu lapte...le-am combinat pe amindoua sa nu ne suparam si a iesit asta....apropo, este f buna, nu am avut rabdare sa se raceasca si ne-am ars la limba.

Ingrediente

  • un pachet de foi de placinta
  • un borcan de piure de mere
  • o ceasca de orez
  • o ceasca si jumatate de lapte+o ceasca si jumatate de apa
  • scortisoara baton+macinata
  • nucsoara
  • anason stelat
  • un praf de sare
  • zahar
  • un plic zahar vanilat
  • o cana de ulei
  • zahar pudra pt decor

Mod de preparare

Prima oara facem orezul cu lapte, clasic, la o ceasca de orez punem trei cesti lichid, adica jumatate apa si jumatate lapte.

Adaugam mirodeniile, batonul de scortisoara, anasonul si nucsoara, un praf de sare si zahar cit dorim de dulce+ un plic de zahar vanilat.

Dupa ce a fiert orezul, dar sa nu fie zdrobit,scoatem mirodeniile mari, il lasam sa se raceasca bine de tot, apoi il punem in castron, adaugam pireul de mere, scortisoara pudra, zahar daca mai este nevoie, eu am mai pus si amestecam bine compozitia.

Luam cite 2 foi de placinta de fiecare strudel, le ungem pe fiecare cu ulei, le punem una peste alta, iar la baza foilor punem din amestec, impachetam de doua ori , impachetam marginile in interior si rulam pina la capat.

Le punem in tava de copt in care am pus hirtie de copt, le dam la cuptorul incalzit la 170 grade pt 35 minute, pina s-au rumenit frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu zahar pudra. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si orez cu lapte" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Islere cu migdale

Postat de Bianca20

Islere cu migdale

 Faina se cerne impreuna cu sarea intr-un bol. Se adauga untul rece si taiat cubulete. Se amesteca pana ce se formeaza un aluat sfaramicios. Migdalele si zaharul se dau impreuna prin blender...

Citeste continuarea

Prajitura cu prune

Postat de Oana

Prajitura cu prune

Am uns o tava dreptunghiulara cu unt si am presarat cateva linguri de zahar. Am rasturnat apoi prunele. Se separa ouale, albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea. Galbenusurile...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2013, 13:10
delicios si aromat
la 22.02.2013, 13:20
hmmm ce bun
la 22.02.2013, 13:44
la 22.02.2013, 13:52
place
la 22.02.2013, 14:00
Mmm ce bun!

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking