Ingrediente
- 500 g aluat foietaj congelat
- 100 g nuci macinate
- 1 lingurita plina cacao
- 2 linguri zahar
- 1 esenta de vanilie
- 3 linguri mari gem de gutui
- 1 ou
- 1 galbenus + 2 linguri lapte
Mod de preparare
Aluatul l-am lasat sa se decongeleze.
Nucile macinate, cacaoa, zaharul si esenta de vanilie le-am amestecat. Am adaugat gemul, iar la final oul batut putin. A rezultat o crema legata.
Aluatul decongelat l-am pus pe planseta de lucru infainta, l-am intins putin cu sucitorul rezultand un dreptunghi.
Crema am pus-o pe mijlocul aluatului, pe lungime, apoi am suprapus laturile, strangandu-le bine ca sa nu iasa compozitia. Am asezat aluatul cu partea imbinata in jos, intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Am crestat din loc in loc aluatul, si am dat tava la cuptorul preincalzit pana s-a rumenit usor, fara a se arde. La mine a durat cca 20-25 minute.
L-am lasat sa se racoreasca putin, apoi l-am taiat si papat cu mare pofta!
Este foarte bun si a doua zi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu nuci, gem de gutui si cacao" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (16)
|