Strudel cu visine si branza de vaci

Postat de postavaru in Prajituri
8 Feb 2015 | 7388 vizualizari
Strudel cu visine si branza de vaci

Deserturile pe care le prefer contin fructe, sau branza iar daca le contine pe ambele, atunci pot sa declar ca este desertul perfect. Asa si cu acest strudel, pe care l-am ochit de ceva vreme la Dia. A fost dragoste la prima vedere...

Ingrediente

  • 1 pachet foi de placinta
  • 100 g unt topit
  • 550 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 4 linguri smantana
  • 1 borcan de visine fara samburi
  • 150 ml sirop de visine
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura amidon
  • 200 g unt topit
  • Pentru topping:
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana

Mod de preparare

Eu am folosit foi de placinta proaspete pe care vi le recomand. Se lucreaza mai bine cu ele, si nu se rup.

Pentru umplutura de visine scurgem visinele, si pastram 150 ml sirop in care au fost conservate. Peste sirop punem zaharul si amidonul si amestecam pana cand se desface amidonul. Adaugam siropul peste visine si le punem pe foc pana cand incep sa se ingroase. Dam deoparte si lasam sa se raceasca.

Pentru umplutura de branza mixam branza de vaci cu ouale, smantana si zaharul. Adaugam coaja rasa de lamaie si vanilia si omogenizam. Pe planul de lucru punem o foaie de placinta, o ungem cu unt topit si mai punem o foaie deasupra. Pe partea scurta punem 2-3 linguri din umplutura de visine, indoim capetele peste
umplutura si apoi rulam.

La fel procedam cu urmatoarele doua foi pe care le umplem cu branza.
Pe planul de lucru punem alte doua foi unse cu unt. Asezam cele doua rulouri, intoarcem capetele si rulam. Dintr-un pachet de foi mi-au iesit trei rulouri, fiecare avand in interior cate un rulou cu branza si unul cu visine.

Asezam rulourile in tava tapetata cu hartie de copt.
Mixam ouale impreuna cu smantana si ungem rulourile. Dam tava la cuptor, la foc potrivit pana cand se rumenesc rulourile deasupra (~30-40 de minute).

Scoatem din cuptor, lasam putin sa se raceasca apoi pudram cu zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu visine si branza de vaci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (28)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Strudel cu branza si visine

Postat de MotanLaOale

Strudel cu branza si visine

Foile de placinta se lasa la dezghetat (de preferat de seara pana dimineata in frigider). Visinele (de la congelator) se lasa la dezghetat cu 4 linguri de zahar intr-o strecuratoare sa se...

Citeste continuarea

Ştrudel cu brânză şi fructe

Postat de diaconta

Ştrudel cu brânză  şi fructe

Am folosit foi de placinta proaspete nu congelate.Se lucreaza mai bine cu ele. Am scos sâmburii vişinelor si caiselor.Caisele le-am taiat în sferturi si am pus 4 linguri de zahar....

Citeste continuarea

Comentarii

la 08.02.2015, 16:41
Asta l-am facut si eu si stiu ce bun e
la 08.02.2015, 16:41
Ce combinatie buna!
la 08.02.2015, 16:47
Ce bunatate si ce super arata!
la 08.02.2015, 16:48
vaaaaai ce frumos e!!!!
la 08.02.2015, 16:49
vaaaaaaleu,bunaciune curata!

Vezi toate comentariile (28)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking