Strudel fraged cu cirese

Postat de Julie in Prajituri
11 Iun 2010 | 7148 vizualizari
Strudel fraged cu cirese

Ingrediente

  • 100 g unt topit
  • 1 ou
  • 4 linguri cu zahar
  • 100 ml lapte
  • un praf de sare
  • drojdie cat o nuca
  • esenta de vanilie
  • 250-300 g faina
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 1 kg cirese
  • 3 linguri gris
  • o cana zahar
  • o cana apa

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam bine drojdia cu zaharul apoi adaugam laptele, oul, esenta, sarea, 50g unt topit si  faina. Framantam bine aluatul si il lasam la dospit intr-un loc cald, fara curenti de aer rece.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, il punem pe masa de lucru si il intindem
intr-o foaie pe care o vom unge cu restul de unt topit.  Rulam apoi foaia , o punem in folie alimentara si o dam la frigider pana pregatim  umplutura.

Spalam ciresele, le rupem coditele si le scoatem samburii.
Punem pe foc un vas cu o cana apa si o cana zahar si lasam sa fiarba pana
se face un sirop mai gros. Adaugam ciresele si lasam sa mai dea doua trei clocote.Lasam ciresele sa se raceasca in sirop,dupa care le scurgem bine si le
amestecam  cu grisul.
Acesta va absorbi excesul de zeama.

Scoatem aluatul de la frigider si il framantam bine.
Putem intinde apoi o foaie mai mare sau doua mai mici pe care le umplem
cu cirese si le rulam. Le putem unge cu ou si presara cu zahar tos vanilat.
Punem ruladele intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, apoi le dam la cuptor pentru 30-35 minute.

Se poate servi strudelul cald sau rece, pudrat cu zahar farin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel fraged cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (31)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

Postat de MotanLaOale

Desert rulada cu mere si ciocolata - 950

Merele se rad pe razatoarea mare curatate de coaja sau cu coaja si se pun la calit cu zaharul fara apa. Cand se evapora toata zeama lasata de mere, se pune scortisoara se mai lasa 2-3 minute....

Citeste continuarea

Briose cu capsuni

Postat de merisor67

Briose cu capsuni

Mai intai aducem toate ingredientele pe masa de lucru si le pregatim. Rasnim zaharul impreuna cu zaharul vanilat, ca se lucreaza mai rapid cu el pudra si in plus se aromatizeaza tot. Spalam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.06.2010, 09:46
Pentru ca prajitura cu cirese a Anei a fost prea putina pentru noi...am facut azi doua strudele mari sa ne ajunga la toti
la 11.06.2010, 09:49
oooo, prima
la 11.06.2010, 09:50
si eu
la 11.06.2010, 09:51
Wow cum arata ,trebuie s-oncerc
la 11.06.2010, 09:51
Ela binea-i revenit

Vezi toate comentariile (31)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking