Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Postat de Elena_Daria in Dulciuri
5 Sep 2012 | 11107 vizualizari
Strudel vienez cu mere si sos de vanilie

Reteta am preluat-o de pe site-ul papabun.ro

Ingrediente

  • Aluat:
  • 250 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 varf de lingurita de sare
  • Umplutura:
  • 6 mere mari
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • scortisoara
  • Sos de vanilie:
  • 300 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingurita cu varf amidon
  • 1 galbenus
  • un plic zahar vanilat Bourbon(Dr.Oetker)
  • Pentru uns aluatul:
  • 20-30 g unt

Mod de preparare

Aluat:

Intr-un vas punem faina amestecat cu sare, ouale batute(ca pentru omleta), uleiul si apa si framantam un aluat tare, pe care il lasam in frigider timp de 30 de minute.

Intre timp pregatim Umplutura:

Curatam merele de coaja, codite si samburi, apoi le taiem cubulete.

Intr-o o tigaie (de teflon) punem cele 2 linguri ulei, adaugam merele taiate cubulete si zaharul.

Le calim la foc mic pana cand scade sucul lasat iar zaharul se caramelizeaza. Stingem apoi focul si dam tigaia deoparte.

Dupa ce au trecut cele 30 de minute, scoatem aluatul de la rece.

Tapetam suprafata de lucru cu putina faina si intindem aluatul intr-o foaie subtirica de 4 mm.

Ungem toata suprafata aluatului cu unt topit si racit, apoi intindem umplutura de mere caramelizate.

Rulam cu grija aluatul si ii dam forma de U/corn mai mare sau cum dorim, apoi asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu putin unt.

Ungem strudelul cu unt si dam tava la cumptorul preincalzit timp de 20-30 de minute.

Intre timp pregatim Sosul de vanilie:

Intr-un ibric punem 250 ml lapte la fiert.

Intr-un bol amestecam amidonul cu zaharul, zaharul vanilat Bourbon si galbenusul, iar la final adaugam laptele si omogenizam.

Cand laptele incepe sa fiarba, dam ibricul deoparte, turnam compozitia precedenta, punem din nou la foc amestecand continuu.

Ne rezulta un sos subtirel, de consistenta smantanii pentru frisca.

Dupa ce s-a mai racit putin taiem strudelul si il servim cu sos de vanilie.

Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel vienez cu mere si sos de vanilie" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (53)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Postat de elucubratiiculinare

Ștrudel vienez cu sos de vanilie

Pregătirea aluatului este bine să se facă cu o zi înainte. Cernem făina, facem în mijloc o gaură și adăugăm restul ingredientelor. Amestecăm ușor cu o lingură, după care...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.09.2012, 17:49
YAMMY super delicios
la 05.09.2012, 17:54
In sfarsit si reteta...., foarte buuuun!
la 05.09.2012, 17:58
delicios
la 05.09.2012, 18:00
foarte bun strudel ai facut!
la 05.09.2012, 18:08
chiar papa bun

Vezi toate comentariile (53)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking