Ingrediente
- Ingrediente pentru ciulama:
- 6 linguri ulei,
- 4 linguri faina.
- Ingrediente pentru aluatul de strudele:
- 12 linguri de ulei,
- 12 linguri de apa minerala,
- 1 ou,
- 1/2 lingurita de sare,
- 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
- Ingrediente pentru strudele cu 2 umpluturi:
- strudele cu mere si scortisoara (5 mere curatate de coaja, razuite, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat)
- strudele cu branza dulce (300 grame branza dulce, 3 plicuri zahar vanilat).
Mod de preparare
Cum facem ciulamaua:
Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.
Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.
Cum facem aluatul:
Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus.
Se intinde cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm. Se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.
Intre timp pregatim umplutura.
Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4.Fiecare foaie se intinde foarte subtire, atat de subtire incat sa se vada prin ea. La capetele foii se pune compozitia si se ruleaza pana la jumatate, apoi se portioneaza cum vrem si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 grade pentru cca 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (13)
|