Strudele cu foi de casa

Postat de Lily_Musat in Prajituri
22 Feb 2011 | 19650 vizualizari
Strudele cu foi de casa

Aceste strudele sunt cele mai bune din cate am mancat vreodata. Fragede de se topesc in gura. Este nevoie de putina indemanare pentru a intinde foile subtiri, sa se vada prin ele si cu multa grija sa nu se rupa. Acesta este unul din secrete, alt secret ar fi ciulamaua care se intinde pe foaie astfel incat se creeaza foi multe, straturi, straturi. Foile din comert pentru placinta nici nu se apropie de fragezimea acestor foi pregatite in casa.

Ingrediente

  • Ingrediente pentru ciulama:
  • 6 linguri ulei,
  • 4 linguri faina.
  • Ingrediente pentru aluatul de strudele:
  • 12 linguri de ulei,
  • 12 linguri de apa minerala,
  • 1 ou,
  • 1/2 lingurita de sare,
  • 1/2 plic praf de copt, faina cat cuprinde.
  • Ingrediente pentru strudele cu 2 umpluturi:
  • strudele cu mere si scortisoara (5 mere curatate de coaja, razuite, 3 linguri de zahar, 1 plic zahar vanilat)
  • strudele cu branza dulce (300 grame branza dulce, 3 plicuri zahar vanilat).

Mod de preparare

Cum facem ciulamaua:

Se amesteca uleiul cu faina intr-o craticioara, se pun pe foc amestecand intruna, pana fac balonase, apoi se lasa sa se raceasca.

Pregatim aluatul pentru strudele cat timp se raceste ciulamaua.

Cum facem aluatul:

Se pregateste un aluat din ingredientele de mai sus.

Se intinde cu vergeaua pe blatul de lucru gros de 2-3 cm. Se unge cu ciulamaua rece pe care am pregatit-o initial, se ruleaza si se da la frigider 1 ora.

Intre timp pregatim umplutura.

Dupa 1 ora, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in 4.Fiecare foaie se intinde foarte subtire, atat de subtire incat sa se vada prin ea. La capetele foii se pune compozitia si se ruleaza pana la jumatate, apoi se portioneaza cum vrem si se pun in tava tapetata cu hartie de copt. Se coc la 175 grade pentru cca 45 minute. Se lasa sa se raceasca si se pudreaza cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu foi de casa" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura cu branza si orez

Postat de merisor67

Prajitura cu branza si orez

Pentru crema de orez: am pus laptele cu putina sare si zaharul la fiert, iar cand a atins punctul de fierbere am adaugat orezul spalat si tinut in apa 10-15 minute. Am lasat orezul la fiert...

Citeste continuarea

Baclava

Postat de Ela68

Baclava

Mai intai preparam siropul. Punem la fiert la foc mic apa cu zaharul , cam 30 minute, procedand la fel ca la orice dulceata. Cand s-a legat, stingem focul si asteptam 15-20 minute ca siropul sa se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.02.2011, 14:49
poti sa le scoti spre vanzare ,la o cofetarie asa bine arata
la 22.02.2011, 15:09
cat de bine arata............... .............
la 22.02.2011, 15:14
extraordinara reteta!mereu mi-am dorit sa pot faCE asa ceva
la 22.02.2011, 15:24
delicioase
la 22.02.2011, 15:36

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking