Ingrediente
- Ingrediente Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj:
- 1 aluat foietaj
- 4-5 mere
- 3 lg zahar
- scortisoara
- 1 galbenus de ou
- 1 lg apa
- fulgi de migdale
Mod de preparare
Cum se prepara Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj:
Se spala si se curata merele de coaja. Se indeparteaza cotoarele, iar merele se taie cubulete sau se pot da pe razatoare.
Intr-un vas, se pune zaharul la topit, se adauga merele si se calesc pe foc pana se inmoaie si scade zeama lasata de ele. Se lasa la racit.
Aluatul foietaj se desface si se intinde foarte usor cu sucitorul. Se taie patrate de 10 x 10 cm.
Se pune o lingura de mere calite pe o jumatate in diagonala, se presara putina scortisoara, apoi se impaturesc in triunghi si se preseaza bine marginile.
Se ung cu galbenus diluat cu 1 lg de apa si se presara fulgi de migdale.
Se coc in cuptorul preincalzit, la 220 grade C, timp de 15 minute sau pana devin rumene si pufoase.
Se servesc dupa ce s-au temperat.
La fel de bune ies si in varianta de Pernute cu mere sau poti pregati un desert delicios cu Mere in foietaj cu sos de vanilie.
Te poti bucura si de gustul bun al unui Strudel cu mere facut din foi de placinta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere si fulgi de migdale - Reteta rapida cu foietaj" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (1)
|