Ingrediente
- 1 kg carne de pui (pulpe + aripi)
- 8 legaturi ceapa verde
- 8 legaturi usturoi verde
- 2 cepe rosii
- sare
- 30 ml ulei
- 1 lg pasta tomate
- 1 leg marar
- pt marinada:
- 1 lamaie
- 1 legatura patrunjel
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- pt servit:
- salata verde
- crutoane aromatizate
Mod de preparare
Mai intai se prepara marinada.
Carnea se transeaza in portii mici, se asaza intr-un vas.
Se presara ulei, sare, patrunjel tocat marunt si zeama de la o lamaie. Se amesteca sa se imbrace toate bucatile de carne in acest sos, apoi se acopera vasul si se pune in frigider, timp de 1-2 ore. Marinada ii va conferi o aroma grozava carnii.
Intre timp se curata si se spala ceapa si usturoiul. Ceapa rosie se toaca marunt, iar cele verzi, rondele potrivite.
Crock-Pot Express Multicooker cu gătire sub presiune se conecteaza la o sursa de curent.
Se desface capacul si se pune uleiul in vasul Multicooker-ului Crock-Pot Express cu gatire sub presiune.
Se apasa BROWN/SOTE, se seteaza timpul 10 minute si se apasa START/STOP.
Se adauga ceapa tocata si carnea de pui scoasa din marinada.
Cand carnea este rumenita, se adauga in oala ceapa si usturoiul tocate, pasta de tomate, se inchide capacul, se apasa butonul MEAT/STEW, se seteaza presiunea pe LOW si timpul pentru 10 de minute.
Se verifica supapa pentru aburi sa fie inchisa SEAL/CLOSE si se apasa butonul START/STOP.
Dupa ce timpul de gatire s-a terminat, se elibereaza aburii si se lasa 10-15 minute, apoi se desface capacul cu grija, folosind o manusa de bucatarie.
Mancarea de stufat miroase grozav si se poate servi imediat, alaturi de o salata simpla si crutoane aromatizate!
Simplu, rapid si gustos!
Daca ti-a placut reteta noastra "Stufat de pui la Multicooker-ul Crock-Pot Express cu gatire sub presiune" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|