Sufle de ciocolata

Postat de nico15 in Prajituri
31 Aug 2011 | 6562 vizualizari
Sufle de ciocolata

Ingrediente

  • 120 g de ciocolata menaj  
  • 20 g de unt  
  • 30 ml de smantana lichida  
  • 40 g de zahar tos    
  • 2 oua  
  • unt si pesmet/cacao pentru tapetarea formelor pentru sufleu    
  • Sosuri cu care se poate servi:  
  • 1 portocala+ 1 mandarina si lichior de portocale(1 lingura) si unt
  • 50 g de merisoare,
  • 1 lingura lichior de visine si unt  

Mod de preparare

Pentru a se topi mai repede ciocolata se rade se va adauga zaharul, se adauga si smantana lichida si untul si se vor topi la bain-marie, se amesteca si va rezulta o crema, dupa care se va de pe foc si se lasa cateva minute sa se tempereze. Dupa aceea se vor adauga galbenusurile si se vor incopora. Separat batem albusurile cu un pic de sare  pana sunt batute bine, acestea se vor adauga ultimele in compozitie ca in imaginile alaturate, se amesteca de jos in sus cu o spatula sa se aereze compozitia.

Se pregatesc formele si se va adauga crema rezultata in forme se da la cuptor 30 de minute.

Pentru a face mai incitant sufleul nostru il putem servi cu sos de portocale, punem o tigaie pe foc in care adaugam 1-2 cuburi de unt si putin zarar (1 lingurita) lasam sa se caramelizeze un pic si adaugam feliile de portocale, adaugam zeama de la o mandarina si lichiorul de portocala. Dupa ce sosul este gata il punem in blendar si blendam bine dupa care trecem prin sita(strecuratoare) sosul rezultat.

Sosul de merisoare, vom pune o tigaie pe foc cu 1-2 cubulete de unt, adaugam putin zahar, aproximativ 50 g de meriosoare si o lingura de lichior de visine, dupa ce este gata se blendeaza si acesta.

Scoatem sufleul de la cuptor si vom aranja ca in imaginile alaturate.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Muffins cu morcovi si zahar brun

Postat de Corina33

Muffins cu morcovi si zahar brun

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea si scortisoara intr-un bol. In alt bol se mixeaza ouale cu zaharul brun si zaharul vanilat pana se topesc, apoi se adauga uleiul si morcovii rasi si...

Citeste continuarea

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Postat de rocsi_1612

Mini checuri cu ananas si scortisoara

Intr-un vas amestecam faina cernuta cu praful de copt. Mixam ouale impreuna cu zaharul spuma. Adaugam uleiul, iaurtul si zaharul pudra cu pastai de vanilie. Apoi punem scortisoara,sarea si coaja...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.09.2011, 07:18
Nico sunt prima asa ca pot sa te rog frumos sa-mi dai si mie sa gust din bunatatea asta de sufleu.. Si nu te necaji ca a cazut....eu il pap si asa ca tare bine arata
la 01.09.2011, 08:38
vreau si eu
la 01.09.2011, 09:14
la 01.09.2011, 09:30
la 01.09.2011, 09:46

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking