Sufle de urzici

Postat de Lily_Musat in Aperitive / Garnituri
17 Mar 2011 | 7182 vizualizari
Sufle de urzici

Este o mancare foarte sanatoasa si gustoasa!

Ingrediente

  • 400 grame urzici,
  • 3 oua,
  • 3 linguri faina,
  • 200 ml lapte,
  • 50 grame unt,
  • 4 catei de usturoi mari,
  • 1 ceapa mare,
  • pesmet,
  • 1 lingurita ulei,
  • 1 lingurita sare,
  • 1/2 lingurita piper

Mod de preparare

Urzicile trebuiesc spalate in 5-6 ape cana cand apa curge curata si curatate de impuritati.

Dupa ce le-am oparit in apa cu sare timp de 15 minute, urzicile le lasam sa se raceasca, apoi le punem intr-un blender si le pasam. Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina si laptele si amestecam bine sa nu se faca cocoloase, apoi adaugam urzicile pasate.

Adaugam galbenusurile de ou si amestecam bine.Adaugam si ceapa, usturoiul si mai lasam pe foc mic 5 minute.Dupa ce le dam jos de pe foc, lasam urzicile sa se raceasca, apoi le amestecam cu albusurile de ou batute spuma.

Pregatim o tava, pe care o ungem cu ulei si o presaram cu pesmet.

Punem compozitia de sufle de urzici in tava si o bagam la cuptor pentru cca 40 minute la 200 grade.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de urzici" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (7)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Briose aperitiv

Postat de simona72

Briose aperitiv

Aluatul l-am facut la masina de facut paine si am pus ingredientele in ordinea enumerata mai sus. Dupa ce masina mi-a framintat aluatul, l-am intins cu sucitorul pe masa de lucru unsa cu putin...

Citeste continuarea

Placinta cu spanac, omleta si branza

Postat de merisor67

Placinta cu spanac, omleta si branza

Pentru aluat , frecam oul cu sare, adaugam uleiul, apoi untul taiat in cubulete, laptele, verdeata tocata marunt si treptat, faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul. Framantam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.03.2011, 15:46
nu am mancat niciodata
la 17.03.2011, 16:03
nici eu nu am mancat,cred ca nu am macat urzizi de cand aveam 10 ani,dar arata superb si bun
la 17.03.2011, 17:48
si eu as mai vrea sa mananc asa ceva bun si sanatos dar nu se gasesc urzici pe aici
la 17.03.2011, 21:17
sanatoasa cu siguranta
la 17.03.2011, 23:39
Ce buna tre sa fieeee

Vezi toate comentariile (7)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking