Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

Postat de simona72 in Prajituri
1 Feb 2016 | 4782 vizualizari
Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate

Un desert extrem de fin. Sufleul este o minune din bucataria frantuzeasca. Principalul ingredient este oul, iar secretul este sa se bata foarte bine albusurile inainte de a se adauga in compozitie. Mie imi plac atat in varianta dulce cat si in cea sarata, nu as sti sa va spun care imi place mai mult… Astazi va aduc o varianta de sufleu dulce, cu branza si ciocolata, am mai adaugat putin whisky de calitate, iar deasupra am caramelizat mere si pentru aroma le-am adaugat gem de portocale cu whisky si ….ciocolata cu lapte. Hm, 700 si " Nicio zi fara ciocolata"!!

Ingrediente

Pentru sufleu:

  • 4 oua
  • 200 g branza dulce de vaci
  • 1 praf mic de sare
  • 80 gr zahar alb
  • 4 linguri rase cu faina alba
  • 50 ml whisky sau coniac de calitate
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 50 ml lapte
  • Pentru deasupra:
  • 2 mere
  • 3-4 linguri zahar alb
  • 2 linguri gem de portocale cu whisky(de la Lidl)
  • ½ lingurita amestec de mirodenii Apple&Orange(de la Lidl)
  • 80 gr ciocolata cu lapte

Mod de preparare

Pentru sufleu: toate ingredientele se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se spumeaza cu zaharul pana se albesc si zaharul s-a topit. Se da buzna in barul sotului:)))) si se cauta un whisky sau un coniac de calitate. Eu am gasit o sticla de Metaxa desfacuta si am folosit cu ingaduinta aproximativ 50 ml. Se toarna bautura peste galbenusurile spumate, se mixeaza pana la incorporare. Se adauga branza dulce de vaci, se mixeaza pana la incorporarea completa a branzei.

Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu laptele. Se adauga ciocolata topita peste amestecul de galbenusuri cu branza. Se adauga si faina si se amesteca in compozitie.

Albusurile se mixeaza impreuna cu praful de sare. Se adauga 2-3 linguri de spuma de albus in compozitie si se amesteca bine cu o spatula. Se adauga ulterior restul de spuma si se amesteca usor de jos in sos, sa scoatem cat mai putin aer din albusuri. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu unt si faina. Eu am folosit o tava de tarte cu margini detasabile, cu diametrul de 18 cm.

Se da tava la cuptorul incins la 170 grade pentru 25 minute. Se opreste focul, se intredeschide usa cuptorului si se mai lasa in cuptor inca 10-15 minute. Se lasa sa se raceasca complet sufleul si se transfera pe un platou.

 

Pentru deasupra: se caramelizeaza zaharul pana capata culoarea chihlimbarului. Se adauga merele curatate de coaja si cotoare si taiate in cuburi. Se lasa sa se caleasca merele pana au inceput sa se inmoaie. Se adauga gemul de portocale si mirodeniile, se amesteca si se lasa inca 5 minute pe foc pana toate ingredientele sau incorporat perfect. Se lasa sa se raceasca putin, apoi se pune compozitia peste sufleul racit. Ciocolata cu lapte se topeste pe baie de aburi apoi se glazureaza sufleul cu merele caramelizate. Servim cu mare pofta!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de branza cu ciocolata si mere caramelizate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (30)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Brownies cheesecake cu caise

Postat de RuxyRux

Brownies cheesecake cu caise

Se prepara brownies: Punem la mixer untul si zaharul, adaugam pe rand ouale, iaurtul, gemul, laptele, vanilia, faina si praful de sare apoi cel de copt si cacaoa. Tapetam cu hartie de copt o...

Citeste continuarea

Cake Pops "leu"

Postat de simonacallas

Cake Pops "leu"

Blatul de tort l-am curăţat de părţile mai rumenite (am tăiat partea de sus, partea de jos şi marginea şi am lăsat doar miezul, colorat frumos şi uniform) (foto 1). L-am rupt în...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2016, 16:48
Felicitari draga mea !!! Sa ne traiesti si sa fii sanatoasa . Felicitari pentru cea de a 700-a reteta delicioasa . Multumim ca ne esti alaturi si ca esti minunata prietena
la 01.02.2016, 16:50
Ce se da in barci fotomodeala asta...
la 01.02.2016, 16:51
Arata super! Felicitari pentru nr. de reteta, la cat mai multe!!!
la 01.02.2016, 16:51
Cred că a ieșit o bunătate! Felicitări pentru munca depusă la cele 700 retete!
la 01.02.2016, 16:55
Felicitari!!!!

Vezi toate comentariile (30)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking