Foarte simplu:
Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu.
Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina nucsoara si putin oregano uscat,adaugam si un ou crud.Lasam deoparte cateva minute pana preparam restul.
Fierbem 2 oua tari.
Pregatim salamurile,prosciutto,speck,wurstel,salamul uscat tot in felii.
Pregatim un vas termorezistent care il ungem cu putin ulei si presaram pesmet peste tot,apoi punem jumate din compozititia de cartofi in asa fel incat sa formam un strat egal.
Asezam salamurile,maslinele,castravetii murati,ouale fierte taiate bucatele,branzeturile si acoperim cu restul din pireul de cartofi inchizand stratul egal.
Acoperim cu pesmet si punem bucatele de cas deasupra ca sa se topeasca in timpul coacerii la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru chiar 40 minute,pana vedem ca se coloreaza putin deasupra si se usuca bine compozitia.
Lasam la odihnit cateva minute si servim cu o salata sau ca atare.