Sufleu de cartofi Gatto'

Postat de alba_zori in Aperitive / Garnituri
9 Apr 2013 | 11650 vizualizari
Sufleu de cartofi Gatto'

Se spune ca e ca un tort,de accea se numeste si Gatto' in franceza,imi place foarte mult,si de altfel cui nu-i plac cartofii..doar cine e la dieta si nu vrea multi carbohidrati,dar este un tortulet asa de bun,se poate servi chiar ca un unic fel la masa de seara,sper sa va placa!Ahh si eu am facut jumate cu branzeturi si jumate fara doar cu lapte de soia,cred ca se vede in poza..va pup

Ingrediente

  •  10 cartofi(in jur de 1 kg)
  • sare
  • 50 gr unt
  • 50 ml lapte de soia sau smantana
  • oregano uscat,nucsoara
  • 3 oua
  • 150 gr parmezan ras
umplutura:
  • salam uscat,prosciutto,speck,wurstel etc
  • branzeturi,cas,provoletta,parmezan ras
  • masline taiate,castraveciori murati
  • pesmet

Mod de preparare

Foarte simplu:

Fierbem cartofii intregi si spalati,in apa cu sare 30 minute pana cand vedem ca furculita intra in ei usor,luam coaja jos avand grija sa nu ne ardem si ii pisam cu furculita ca un pireu.

Condimentam cu margarina sau unt,lapte de soia,sare dupa gust,parmezan ras,putina nucsoara si putin oregano uscat,adaugam si un ou crud.Lasam deoparte cateva minute pana preparam restul.

Fierbem 2 oua tari.

Pregatim salamurile,prosciutto,speck,wurstel,salamul uscat tot in felii.

Pregatim un vas termorezistent care il  ungem cu putin ulei si presaram pesmet peste tot,apoi punem jumate din compozititia de cartofi in asa fel incat sa formam un strat egal.

Asezam salamurile,maslinele,castravetii murati,ouale fierte taiate bucatele,branzeturile si acoperim cu restul din pireul de cartofi inchizand stratul egal.

Acoperim cu pesmet si punem bucatele de cas deasupra ca sa se topeasca in timpul coacerii la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru chiar 40 minute,pana vedem ca se coloreaza putin deasupra si se usuca bine compozitia.

Lasam la odihnit cateva minute si servim cu o salata sau ca atare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de cartofi Gatto'" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tarta cu ciuperci si sunca

Postat de mirela0911

Tarta cu ciuperci si sunca

Intr-un bol se amesteca faina cu sarea, apoi se pune oul, untul taiat bucatele si apa. Se framanta un aluat moale si nelipicios, eventual se mai adauga faina daca este cazul, apoi se lasa la rece,...

Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Postat de mirela0911

Aperitiv rulada cu sunca, cascaval si mazare

Blatul: Intr-o craticioara, se incalzesc 100 ml apa, se adauga zaharul, 2 lg faina si drojdia. Se amesteca pana se dizolva, apoi se lasa la dospit. Intr-un vas, se cerne faina. Se adauga sarea,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.04.2013, 10:30
Îmi place!
la 09.04.2013, 10:39
Bine că ai pus pozele!
la 09.04.2013, 10:44
Multumesc fetele,am probleme cu semnalul,am terminat un Giga care il am in fiecare luna..si dupa e leeeeent dar tare leeent semnalul,ma scuz si va pup cu drag
la 09.04.2013, 10:48
E bun!Avem si carnita,si acrituri
la 09.04.2013, 10:58
Multumesc Buni,te pup dulce

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking