Sufleu de ciuperci

Postat de elucubratiiculinare in Mancaruri de legume
22 Mar 2012 | 5191 vizualizari
Sufleu de ciuperci

Ingrediente

  • 300 g ciuperci
  • 1 morcov
  • 200 g broccoli
  • 200 g cașcaval
  • 200 g smântână
  • 200 ml lapte
  • 150 g unt
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • 1 lingură pesmet
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

Ciupercile se curăță și se fierb în apă cu sare pentru 10 minute de când începe să clocotească apa.
Se scot într-o strecurătoare și după ce se răcesc se feliază subțire.
Oprim 1/2 cană din apa în care au fiert.
Morcovul se curăță, se taie rondele subțiri și se pune la fiert în apă cu sare.
După 5 minute de fiert, se adaugă și broccoli tăiat feliuțe și se mai fierb încă 10 minute.
Se scot într-o strecurătoare.
După ce s-au răcit se amestecă cu ciupercile.
Topim untul într-o cratiță la foc mic.
Adăugăm făina și laptele rece amestecând repede cu un tel să nu se facă cocoloașe.
Adăugăm și 1/2 cană din apa în care am fiert ciupercile și amestecăm constant.
Sosul este gata când capătă consistența unei smântâni groase.
Se lasă să se răcească și se adaugă cașcavalul ras, smântâna, ciupercile, morcovul și broccoli.
Adăugăm gălbenușurile.
Condimentăm cu sare și piper.
Adăugăm albușurile bătute spumă și amestecăm ușor.
Compoziția se pune într-o formă unsă bine cu unt și tapetată cu pesmet.
Se dă la cuptor pentru 30-40 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (13)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de legume

Postat de violeta30

Sufleu de legume

Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...

Citeste continuarea

Sufleu de spanac cu cartofi

Postat de elucubratiiculinare

Sufleu de spanac cu cartofi

Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se spala si se taie in doua. Ceapa se caleste in 3 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.03.2012, 16:40
Ce bunatate
la 22.03.2012, 17:16
imi place
la 22.03.2012, 18:08
Imi place .
la 22.03.2012, 18:13
f bun
la 22.03.2012, 18:20

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking