Sufleu de ciuperci

Postat de Xandrinne in Mancaruri de legume
12 Iul 2013 | 5476 vizualizari
Sufleu de ciuperci

Reteta originala, dintr-o revista Ioana, contine si 4 dovlecei; eu nu am pus...

Ingrediente

  • 300 g ciuperci, eu am folosit champignon si am pus cca 400 de grame deoarece nu am mai folosit dovlecei,
  • 1 ardei gras rosu,
  • 1 lingura unt,
  • frunze de busuioc (eu am folosit din cel uscat),
  • 1 catel de usturoi,
  • 100 g branza Gouda (eu am folosit cascaval),
  • 4 oua,
  • 250 ml lapte,
  • 150 g crema de branza (eu am folosit Delaco "Ceva pufos-Crema de branza cu smantana"),
  • sare, piper, nucsoara

Mod de preparare

Curatam ciupercile si le taiem feliute; la fel procedam si cu ardeiul. Dam branza pe razatoare. 

Calim ciupercile in putin ulei, dupa care adaugam si fasiile de ardei; le calim si pe ele un pic.

Incingem cuptorul la 200 de grade. Zdrobim catelul de usturoi. Intr-un bol frecam bine ouale, cu un tel in forma de para. Adaugam peste oua usturoiul si incorporam crema de branza. Adaugam si laptele, amestecand in continuare.

Condimentam cu sare, piper si nucsoara. Presaram busuioc.

Intr-o forma de sufleu, unsa cu unt, asezam legumele calite (daca folositi dovlecei, taiati-i felii subtiri, pe lungime, pe care le caliti si le asezati printe ciuperci si ardei). Turnam deasupra laptele amestecat cu oua si crema de branza si presaram branza rasa.

Coacem cca 30 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (8)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Sufleu de legume

Postat de violeta30

Sufleu de legume

Calim in ulei ceapa taiata cubulete, adaugam cartofii cubulete si ciupercile tocate in patru si le lasam sa se caleasca putin. Adaugam apoi amestecul mexican si lasam pana se inmoaie. ...

Citeste continuarea

Sufleu de spanac cu cartofi

Postat de elucubratiiculinare

Sufleu de spanac cu cartofi

Cartofii se pun la fiert in coaja. Spanacul se decongeleaza. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca marunt. Ciupercile se spala si se taie in doua. Ceapa se caleste in 3 linguri de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.07.2013, 10:29
Tare imi plac ciupercile
la 12.07.2013, 10:32
ce bun
la 12.07.2013, 11:13
sigur e foarte bun
la 12.07.2013, 16:20
la 12.07.2013, 18:53
super bun

Vezi toate comentariile (8)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking