Ingrediente
- 3 dovleci
- 5 oua
- 100 gr cas capra
- 1 legatura marar
- 1 legatura leurda (de la congelator)
- sare
- piper alb
- 2 linguri ulei de masline
- 100 gr masline verzi fara samburi
- 2-3 linguri smantana
- 50-100 gr mozzarela
- pt uns forma de tarta:
- 1 lingura unt
- 1-2 linguri pesmet
Mod de preparare
Am avut 3 dovlecei marisori, i-am spalat, curatat de coaja si i-am taiat in doua pe lungime. Cum nu au fost prea tineri si aveau seminte, cu o lingurita am scobit miezul si am lasat doar partea fara seminte. Am dat pe razatoarea mare dovleceii si i-am pudrat cu sare. I-am lasat 10-15 minute, iar apoi i-am stors intre palme de zeama lasata. Am adaugat casul dat pe razatoarea mare, mararul taiat marunt, leurda taiata si ea, sare si piper dupa gust, 2-3 linguri smantana, 2 linguri ulei de masline. Am amestecat cu o lingura toate ingredientele, le-am lasat sa se odihneasca pana am batut ouale intregi spuma, dar nu ca la prajituri, spuma sa curga sa nu fie ferma. Am amestecat bine jumatate din spuma de oua cu amestecul de dovlecel, am adaugat si restul de oua de data asta amestecad mai incet.
Am luat o forma de tarta pe care am uns-o cu unt, am presarat pe toata suprafata ei pesmet, am imprastiat maslinele verzi si am pus compozitia de dovlecel cu oua. Am ras deasupra mozzarela si am dat forma la cuptorul incins la 180 grade pt 30 minute si inca 10 minute cu usa cuptorului deschisa.
Pofta buna!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu de dovlecei si leurda" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (26)
|