Sufleu dublu cu crema elvetiana

Postat de RuxyRux in Aperitive / Garnituri
1 Apr 2012 | 7863 vizualizari
Sufleu dublu cu crema elvetiana

O reteta din cartea regala de bucate a Principesei Margareta care merita toata atentia...mie mi-a placut tare mult asa ca va invit sa o probati!

Ingrediente

  • 300 ml lapte
  • 100 gr spanac
  • 50 gr branza Gruyere rasa
  • 3 oua ( galbenusurile separate de albusuri)
  • 40 gr unt
  • 40 gr faina
  • 50-100 gr parmezan ras
  • 250-300 gr smantana
  • sare, piper, nucsoara dupa gust

Mod de preparare

Intr-un vas punem laptele si fierbem in el spanacul( nu mult).

Intr-o cratita topim untul si adaugam faina amestecand rapid apoi compozitia de spanac cu lapte.

Tinem vasul la foc mic maxm 5 minute pana compozitia devine cremoasa.

Tragem cratita de pe foc, adaugam branza Gruyere rasa, sarea piperul si nucsoara dupa gust( de regula un mic praf).

Amestecam bine si adaugam galbenusurile iar la final albusurile spuma.

Se incalzeste dinainte cuptorul la 175 grade.

Se ung cu unt bolurile in care se vor coace sufleurile.

Se aseaza aluatul in boluri, apoi se pun intr-o tava cu apa pana la jumatate.

Le coacem pentru 30 de minute apoi le scoatem prin rasturnare dpa ce trecem cu un cutit pe marginea lor.

Se unge o tava se presara jumatate din parmezan si apoi se aseaza sufleurile.

Vasul se acopera cu folie si se da la rece peste noapte.

Inainte de a servi se pune smantana si parmezanul ramas deasupra si se mai coc 30 de minute la 175 de grade.

 

Si acum varianta meaaaa....

 

Eu, nici poveste sa am rabdare de pus la rece peste noapte si copt din nou...pofta...foamea...curiozitatea...nerabdarea...

Am uns un vas de Jena, am turnat compozitia de la pasul 1 si am pus deasupra toata smantana si tot parmezanul apoi am copt pentru aproape o ora la 175 de grade...rezultatul? O nebunie...buuun de te lingi pe degete...

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufleu dublu cu crema elvetiana" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Drob de ied

Postat de simona72

Drob de ied

Pt drob se folosesc toate organele de la animal, se curata si se spala f bine, rinichii se taie in jumatati si se spala, inima la fel si ea si se curata de singele din interior, ficatul si...

Citeste continuarea

Chiftele de dovlecei la cuptor

Postat de gurita_ta2005

Chiftele de dovlecei la cuptor

Dovleceii se curata de coaja ,se dau pe razatoarea mare si se lasa 15 minute deoparte. Se storc bine de apa si se pun intr-un castron impreuna cu morcovul ras,ceapa tocata marunt si usturoiul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.04.2012, 21:12
Principesa stie ea ce este bun
la 01.04.2012, 21:12
ce bine suna!
la 01.04.2012, 21:14
M-am decis sa probez cat mai multe retete.....pup Cris scumpa mea
la 01.04.2012, 21:15
alldaycooking, multumesc
la 01.04.2012, 21:15
Place varianta ta )
Ce culori si ce frumos rumenit este

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking