Sunca

Postat de Jymy in Aperitive / Garnituri
30 Dec 2015 | 3265 vizualizari
Sunca

Pentru ca nu am participat la taierea porcului, nu am avut posibilitatea de a pastra bucatile de carne asa cum as fi vrut. De aceea la sunca am legat bucati de slanina cu bucati cu carne.

Ingrediente

  • 4 bucati de slanina cu soric
  • 4 bucati subtiri de slanina cu fasii de carne
  • 2 capatani de usturoi
  • 2 litri de zeama de varza pentru fiert
  • condimente dupa gust: sare, piper, ardei iute tocat fin, cimbru uscat

Mod de preparare

Se condimenteaza foarte bine bucatile de sunca cu usturoi pisat, cimbru, sare, piper si ardei iute.

Se asaza una peste alta (o bucata de slanina cu soric peste o bucata de slanina cu carne) si se leaga strans cu o sfoara.

Se pun intr-o cratita, se toarna zeama de varza si se pun la fiert la foc potrivit. (30 de minute din momentul in care incepe fierberea).

Se lasa peste noapte la rece. Se serveste alaturi de ceapa sau usturoi, dupa plac :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Sunca" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (6)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Postat de Bucataras

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

Iata cum se prepara reteta de briose sarate cu sunca si cascaval: Începeți prin a preîncălzi cuptorul la 180°C și pregătiți tăvile de briose, tapetându-le cu...

Citeste continuarea

Reteta de mini pizza pe paine

Postat de Bucataras

Reteta de mini pizza pe paine

Iata cum se prepara Reteta de mini pizza pe paine Tăiați bagheta pe jumătate în două, pe lungime, și așezați-le într-o tavă de copt, tapetată cu hârtie de copt....

Citeste continuarea

Comentarii

la 30.12.2015, 18:13
la 30.12.2015, 18:51
buna buna
la 30.12.2015, 18:52
Vreau si eu Tare fain arata
la 30.12.2015, 19:14
Foarte buna!
la 30.12.2015, 20:07
Buna rau

Vezi toate comentariile (6)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking