Supă acrișoară de urzici

Postat de CulinaryRainbow in Supe
25 Mar 2015 | 3805 vizualizari
Supă acrișoară de urzici

Ador primăvara! Deși nu-i anotimpul meu preferat, îi sunt recunoscătoare pentru toate bunătățile ce mi le oferă. Îi sunt recunoscătoare pentru lumina și culoarea cu care îmi hrănește sufletul și îmi încântă privirea; pentru viața pe care o dă naturii. Urzicile, leurda, măcrișul, ștevia, loboda, spanacul, sunt verdețuri care ne aduc în fiecare primăvară un aport extraordinar de vitamine, aminoacizi esențiali și clorofilă. Sunt verdețuri foarte prețioase deoarece ajută la combaterea anemiei, la scăderea glicemiei, reglează tensiunea arterială, etc. Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :) Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.

Ingrediente

  • o legătură zdravănă de urzici
  • două limbi de porc
  • 3-4 mâni de orez
  • 250 ml iaurt
  • câteva codițe de ceapă verde
  • zeama de la o lămâie sau două linguri cu oțet de mere
  • sare și piper după gust

Mod de preparare

   Am pus la fiert orezul în 4 litri de apă cu sare. Când s-a fiert pe jumătate am adăugat codițele de ceapă verde și am lăsat să fiarbă la foc mic.    

   Între timp am opărit urzicile în apă cu sare. Le-am scos într-o strecurătoare și le-am limpezit sub un jet de apă rece.    

   Le-am tocat și le-am adăugat în oala în care am pus orezul la fiert. Tot atunci am adăugat și limba de porc tăiată cubulețe. Am potrivit de sare și piper, am adăugat iaurtul și am mai lăsat-o să fiarbă 2-3 minute.     

   Este o supă delicioasă care se poate pregăti și cu carne de miel și laba gâștii, măcriș sau ștevie.        

   Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supă acrișoară de urzici" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (34)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa de varza cu fasole

Postat de xana

Supa de varza cu fasole

Ceapa o taiem felii si o calim in putin ulei de masline fara sa o rumenim. Adaugam sucul de rosii si boiaua si mai calim 2-3 minute. Punem si usturoiul, jumatate din cantitatea de fasole si...

Citeste continuarea

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Postat de RODIMUR

Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris

Carnea se curăță de pielițele nedorite, se spală bine cu apă călduță și apoi se pune la fiert cu 4 litri de apă rece, mai întâi la foc iute, până ce începe să...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.03.2015, 21:10
Die, bună-i asta?
la 25.03.2015, 21:15
Ciorba n-am facut niciodata,doar mancare scazuta...ineresant..
la 25.03.2015, 21:18
Degust și aici
la 25.03.2015, 21:23
O fi musai sa vin sa vad cum e supa asta,ca urzici n-am mancat inca Cand sa vin?
la 25.03.2015, 21:33
Serios? D-apoi aici la noi se face... Asta-i supa mea preferată de primăvară.

Vezi toate comentariile (34)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking