Supă acrișoară de urzici
Postat de CulinaryRainbow in Supe
25 Mar 2015 | 3805 vizualizari
Ador primăvara! Deși nu-i anotimpul meu preferat, îi sunt recunoscătoare pentru toate bunătățile ce mi le oferă. Îi sunt recunoscătoare pentru lumina și culoarea cu care îmi hrănește sufletul și îmi încântă privirea; pentru viața pe care o dă naturii. Urzicile, leurda, măcrișul, ștevia, loboda, spanacul, sunt verdețuri care ne aduc în fiecare primăvară un aport extraordinar de vitamine, aminoacizi esențiali și clorofilă. Sunt verdețuri foarte prețioase deoarece ajută la combaterea anemiei, la scăderea glicemiei, reglează tensiunea arterială, etc.
Weekendul acesta l-am petrecut la țară și nu m-am putut abține să nu culeg toate urzicile din grădină. :)
Am pregătit din ele supa mea preferată de primăvară. O supă ușoară, minunată pentru această perioadă a anului.