Supa chinezeasca vegetariana

Postat de Sylvia in Mancaruri de post
19 Iun 2015 | 8268 vizualizari
Supa chinezeasca vegetariana

Va prezint o supa usor de facut, foarte aromata si care convine perfect pentru zilele de post sau pentru cei care sunt vegetarieni. Pot sa va confirm ca este perfecta si pentru zilele de vara, este excelenta atta calda cat si rece ( le-am testat pe ambele variante )

Ingrediente

  • 500 ml de bouillon de legume (supa concentrata de legume )
  • 2 rotocoale mici te taietei chinesti fara ou (eu prefer varianta lor mai lata la aceasta supa)
  • o jumatate de dovlecel verde, zuchinni taiat fin
  • o mana de salata (eu am pus o salata chinezeasac verde intens dar merge orice fel de salata cu frunze mai mici)
  • o jumatate de ceapa verde
  • un catel de usturoi tocat fin
  • putin ghimbir (pudra sau proaspat)
  • o lingura de sos de soia light (nu foarte inchis la culoare)
  • putin ardei iute
  • coriandru proaspat tocat fin ( daca nu aveti e ok si congelat dar nu uscat pt ca are alta aroma cel uscat)
  • 2 frunze de lemon gras (eu am congelate asa am gasit le recomand sunt foarte aromate)
  • o lingurita de ulie de susan prajit pe fiecare portie de supa

Mod de preparare

Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana. Pentru supa de legume pun toate legumele care le am la indemana: ceapa, morcov, telina radacina si tija, pastranac, dovlecel, putina fasole verde,  sare de pare si piper proaspat macinat si las sa fiarba la foc mic 30-40 minute. Dupa aceea filtrez  supa si gata am bouillon-ul perfect pentru supe, sosuri, pentru adaugat la fripturi sau alte mancaruri. 

Punem la fiert supa concentrata de legume/bouillon-ul de legume, deindata ce fierbe adaugam ghimbir ras sau pudra un varf de cutit (pentru 500 ml de supa) punem o lingura de sos de soia light, un varf de cutit de pasta de ardei iute, usturoiul tocat fin, 2 frunze de lemon gras si lasam sa clocoteasca 2-3 minute sa se infuzeze bine. 

Separat se fierb  taieteii chinesti in apa cu sare timp de 3 minute. 

Dupa ce supa a clocotit 2-3 minute adaugam o jumatate de dovlecel verde taiat fin , ceapa verde taiata rondele fine, salata . O data ce le-am adaguat stingem focul si le lasam cu un capac sa se infuzeze/ gateasca timp de 2 minute, lasati-le pe pe focul unde au fiert ca se se pastreze inca o sursa infima de caldura. In 2 minute sunt gatite perfect, nu trebuie mai mult. 

Intr-un bol mare se pun taieteii fierti care au fost clatiti si storsi. Peste ei se toarna supa clocotita cu legumele infuzate, se adauga putin coriandru verde tocat fin de tot si o lingurita de ulei de susan ( eu am ulei de susan prajit , este mai aromat si mai inchis la culoare). Dincolo de faptul ca este singura cantitate de grasime adaugata o sa aduca o explozie de gust si aroma supei. 

Este o supa extrem de aromata, de plina de culoare si texturi, consistenta atat cat trebuie datorita taieteilor, este solutia mea de urgenta cand  fac un pranz sau o cina in 5 minute :) si este unul din felurile mele de mancare preferat, il fac in zeci de combinatii si variante, mananc genul asta de supe de macar 3 ori pe saptamana :) . 

Va doresc pofta mare si sper sa testati reteta ! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa chinezeasca vegetariana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (12)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Fasole batuta

Postat de Irina

Fasole batuta

Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea...

Citeste continuarea

Fasole facaluita

Postat de Dya

Fasole facaluita

Punem fasolea la fiert intr-o oala de 4 litri, avand grija sa inlocuim apa cel putin o data (cu o alta fierbinte).  O pasam apoi cu ajutorul blender-ului, adaugand sarea dupa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.06.2015, 16:11
pe mine m-ai convins sa o incerc!
la 19.06.2015, 16:19
la 19.06.2015, 16:23
la 19.06.2015, 16:27
Mda.....n-are carnita.....dar ma servesti tu cand vin in vizita,sa ma convingi ca-i buna...
la 19.06.2015, 16:31
Mi-mi place Am preparat candva in post dupa aproape o zi de foame un dovlecel fiert cu o rosie . Am crezut ca este cel mai bun lucru servit vreodata . Supa ta trebuiie sa fie gustoasa astfel asezonata

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking