Ingrediente
- 270 g fructe de mare( scoici, creveți, calamar)
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de păstârnac
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de țelină mică
- 1 morcov
- 1 ardei gras mic
- sare
- piper
- 2 linguri ulei de măsline
- 50 ml. vin alb
Mod de preparare
Fructele de mare decongelate, spălate, se pun într-un wok cu uleiul încins.
Se lasă 5-10 minute la fiert. (spun la fiert pentru că-și lasă multă zeamă).
Adaugă vinul și călește până la evaporarea alcoolului din vin.
Lasă la răcit.
Legumele curățate, spălate și tăiate grosier, se pun la fiert într-o oală cu apa.
Când legumele sunt fierte, se scot din apă și se lasă la răcit.
Legumele și fructele de mare se pun în blender la mixat.
Subțiază piureul obținut cu zeama în care au fiert legumele, dându-i consistența dorită.
Sărează, piperează și servește cu crutoane sau pâine prăjită.
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
|