Supa crema de cartofi cu fructe de mare

Postat de panacris in Supe
16 Aug 2017 | 1910 vizualizari
Supa crema de cartofi cu fructe de mare

Ei și acum dacă am fost provocați, ne-am pus la treabă. Ca de obicei, am cotrobăit printre rețete mai vechi și am găsit o provocare minunată. Lulu, mereu ne-a încântat cu rețete simple și interesante ;)  https://www.bucataras.ro/retete/supa-crema-de-cartofi-cu-fructe-de-mare-42760.html . Așa că m-am pus la treabă. Am renunțat la somon, iar șofranul, l-am înlocuit cu condimente pentru paella, în care era și el inclus ;) O combinație minunată, și da, nu vă speriați de laptele de cocos, nu strică gustul preparatului, e inofensiv, dar aduce un plus de catifelare. Gata cu vorba și spor la treabă! ;)    

Ingrediente

  • cca. 100 g fructe de mare 
  • cca. 200 g creveți curățați 
  • 3 - 4 căței usturoi 
  • 100 ml vin alb demisec 
  • 4 bucăți, cca. 500 g cartofi albi de Covasna 
  • 1 ceapă roșie de Buzău 
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • 100 g unt 
  • 1 conservă lapte de cocos 
  • 1 praf sofran 
  • ½ linguriță condimente pentru paella (șofran, piper, cimbru, cuișoare, nucșoară, paprika, pătrunjel, rozmarin) 
  • sare de mare
  • frigărui micute de lemn 

Mod de preparare

Untul și uleiul de măsline se pun în wok-ul încins, după ce s-au omogenizat, se adaugă cățeii de usturoi, ușor zdrobiți și se lasă la călit la foc mic, cca. 3 minute. Apoi, se adaugă fructele de mare și creveții, se călesc la foc mărit, cca. 5 minute, apoi se adaugă și vinul și se lasă la gătit la foc mediu, cca. 10 minute, semiacoperit. După acest interval, se scot fructele de mare și creveții într-un castron, se acoperă și se lasă la cald, până la finalizare și servirea supei.

Ceapa curățată și mărunțită se caleste în sosul rămas, cca. 5 minute la foc mic, apoi se adaugă cubulețele de cartofi, se completează cu apă, până se acoperă apoi se lasă la fiert cca. 15 minute, la foc mediu, acoperit.

După ce s-au fiert cartofii, se scot într-un alt vas mai înalt, se adaugă mirodeniile, laptele de cocos și se mixează cu mixer-ul vertical sau se bat bine cu telul ptr piure. Dacă e mai gros, adăugați puțină zeamă rămasă, până obțineți consistența dorită.

Pentru servire, puneți creveți, intercalate cu scoici pe bețe mici de frigărui, apoi servește supa cremă de cartofi într-un bol sau farfurie adâncă în care adăugați fructele de mare rămase și frigărui cu creveți.

 

Spor și poftă bună!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de cartofi cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Retete similare

Supa-crema de peste

Postat de cristeena20

Supa-crema de peste

- Pestele il punem la fiert in apa rece, asa congelat. Trebuie sa folositi peste oceanic/maritim deoarece e fara oase. E foarte bun red fish sau rechinul sau pescada. Deci il puneti la fiert in...

Citeste continuarea

Supa crema de cartofi cu fructe de mare

Postat de ianculubita

Supa crema de cartofi cu fructe de mare

In primul rand,fructele de mare si cubuletele de somon,le calim in tigaia cu ulei incins apoi le scoatem pe o farfurie si le condimentam cu sare aromata; pe bete de frigarui mici,punem...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

la 16.08.2017, 20:45
Nu este in perimetrum meu de actiune, darnu arata rau...
la 16.08.2017, 20:46
la 16.08.2017, 20:51
Cleme, mulțumescccc pentru apreciere, având în vedere faptul că nu savurezi astfel de fructe Supa cremă simplă cred că ți-ar plăcea!
la 16.08.2017, 20:52
Vladimir, mulțumescc!
la 16.08.2017, 20:52

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Fructe de mare
Slow Cooker
Retete diabetici
Multicooking