Supa crema de brocoli si dovlecel

Postat de Adinuta in Supe
29 Noi 2009 | 13537 vizualizari
Supa crema de brocoli si dovlecel

Mi-era pofta de o supa si am facut-o cu ce legume aveam prin casa ... rosiile le-am lasat la o parte ca sa nu stric culoarea :)

Ingrediente

  • un dovlecel
  • un buchetel de brocoli
  • o ceapa
  • un morcov
  • o radacina de patrunjel
  • o bucatica de telina
  • ulei de masline
  • smanatana (optional)

Mod de preparare

 Pasul 1: Am spalat bine legumele. Am taiat ceapa, morcovul, radacina de patrunjel si telina in bucati mici si le-am pus la fiert cu vreo 2 litri de apa, un pic de ulei de masline si un praf de sare. Cam dupa 20 minute am adaugat brocoli desfacut in floricele si spalat bine si dovlecelul taiat felii mai grosute.

Pasul 2: Am mai lasat cam 15 minute sa fiarba si am luat de pe foc. Cand s-a racit suficient am dat legumele fierte, cu tot cu supa prin robotul de bucatarie. Am servit cu "fulgi pufosi pentru supa" si smantana. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de brocoli si dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (14)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Supa-crema de brocoli si sparanghel

Postat de nico15

Supa-crema de brocoli si sparanghel

Se desface in buchetele brocoli si se spala, spanghelul i se inlatura partea lemnoasa si se pune la fiert in apa cu sare, dovlecelul se curata se taie in cubulete mici panandu-se si el la fiert un...

Citeste continuarea

Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)

Postat de panacris

Supă cremă de legume aromatizată cu sos de stridii (Oyster sauce)

Legumele se curăță, se spală, se taie grosier, se asezonează de mirodenii, apoi se așează artistic în minunatul vas Zepter de data aceasta adăugându-se cca. 200 ml apă rece,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.11.2009, 03:00
Imi plac la nebunie supele tip crema, iar cele verzi si mai mult!
la 29.11.2009, 08:43
Da, sint delicioase. Eu am mincat la Cluj o supa crema de spanac cu brinza cu mucegai. Senzationala.
la 29.11.2009, 09:44
frumos arata!
la 29.11.2009, 10:55
foarte frumos arata.
si e si buna bineinteles
la 29.11.2009, 17:29
multumesc! chiar a iesit bunuta! Si eu ma cam dau in vant dupa supele crema, s-ar putea sa mai apara cateva pe site

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking