Supa crema de dovlecel

Postat de merisor67 in Supe
2 Iul 2014 | 6330 vizualizari
Supa crema de dovlecel

Nu prea ne omoram noi dupa aceasta leguma, dar o pregatesc in diverse combinatii si rezulta niste mancaruri tare bune, cum este aceasta supa crema servita cu crutoane usturoiate.

Ingrediente

  • 1 dovlecel mare
  • 1 morcov
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe
  • 2 capatani usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lingurita otet balsamic
  • 2 linguri smantana
  • 1 galbenus de ou
  • sare dupa gust
  • cimbru
  • piper
  • 1 legatura marar
  • crutoane
  • 1 l apa

Mod de preparare

Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare.

Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender.

Dupa ce le pasam, le punem din nou la fiert in zeama scursa, la foc incet si adaugam condimentele.

Usturoiul il curatam si il pisam cu sare, apoi il frecam cu ulei ca la mujdei, adaugam, putin piper si otetul balsamic si ungem cu o parte din el, bucatelele de paine pregatite pentru crutoane.

Asezam crutoanele intr-un bol si le pregatim la cuptorul cu microunde pentru 2 minute, inainte de servirea supei.

Restul de usturoi ramas il vom amesteca cu un galbenus de ou si smantana si adaugam acest amestec peste supa crema de dovlecel de pe foc.

Mai lasam supa cateva minute dupa adaugarea acestui amestec, apoi stingem focul si adaugam mararul tocat.

Este foarte buna, atat calda cat si rece de la frigider!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de dovlecel" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!

Retete similare

Supa crema de sfecla

Postat de oanapl

Supa crema de sfecla

Fierbi sfecla în coajă, o lași să se răcească si o cureți. Speli legumele și le cureți. Tai ceapa peștișori, morcovul și păstârnacul le tai rondele, roșia, ardeiul și...

Citeste continuarea

Supa crema de conopida

Postat de oanapl

Supa crema de conopida

Se spală și se curăță legumele. Ceapa se taie cubulețe mici și se călește în 2 linguri de ulei de măsline. Dovlecelul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.07.2014, 13:14
ce bunatate , direct la favorite
la 02.07.2014, 13:15
delicioasa
la 02.07.2014, 13:16
Ce bine arata!
la 02.07.2014, 13:27
f buna cui ii plac dovleceii. eu trebuie sa ii pierd prin alte ingrediente
la 02.07.2014, 13:35
Merisooorsa-mi opresti o portie din bunatate!Imi plac foarte mult dovleceii!

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking