Supa crema de ciuperci

Postat de simona72 in Supe
11 Feb 2016 | 4320 vizualizari
Supa crema de ciuperci

La prima vedere, supa asta nu va face prea tare cu ochiul si asta datorita culorii. Se datoreaza doar ciupercilor culoarea inchisa. Pentru un aspect cat mai placut, dar si pentru gust am adaugat fulgi de chili si fulgi de ceapa. Nu am sa incerc eu sa va lamuresc cat sunt de bune aceste supe, eu le-am descoperit in urma cu 3-4 ani. Ardeleanca fiind nu am dat pe nimic ciorbele acre cu bors sau zeama de varza, cu smantana si ardei iute. Cu supele astea treaba sta cam asa: ori te indragostesti de ele, ori le urasti J)). Va mai spun doar ca sunt hranitoare, sunt excelente pentru cei mici, trebuie sa gasiti doar combinatiile care va plac, sa le asezonati dupa gustul vostru, iar ca si secret (invatat de la cineva de specialitateJ))este sa folositi supa sau stock de pui (poate sa fie si supa de legume sau din alta carne). De data asta am folosit supa de rata…

Ingrediente

Sira spinarii, gat, aripi pentru supa de rata

  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 3-4 cartofi, depinde de marimea lor
  • 600-700 gr ciuperci champinion
  • 3 catei de usturoi
  • 1 mana buna de ciuperci shitake uscate(optional)
  • 1 lingura bulgarasi de savoare
  • Sare si piper verde proaspat rasnit
  • 200 ml smantana grasa (de la tarani am folosit eu sau smantana pentru gatit)
  • 2-3 linguri ulei de masline infuzat(cu patrunjel, usturoi, ciuperci porcini)
  • Pentru servit:
  • Fulgi de chili si fulgi de ceapa
  • Crutoane(optional)
  • Felii de paine, felii subtiri de ciuperci champinion, felii subtiri de cascaval de capra, ulei de masline

Mod de preparare

Pentru inceput pregatim cele necesare pentru supa de rata. Am ales carnea si am pus-o intr-o oala de 4 litri. Am adaugat morcovul ci radacina de patrunjel curatate, am adaugat apa pana sus si am dat supa la foc mediu. Am spumat supa si lasat-o sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Am strecurat supa prin sita deasa.

Intre timp, cat supa a fiert, am pus ciupercile shitake intr-un castronel cu apa rece la hidratat pentru 50-60 minute.

In supa limpede de rata am adaugat cartofii curatati si taiati in sferturi, ciupercile shitake (fara apa in care sau hidratat), cateii de usturoi, ciupercile champinion taiate in felii groase, apoi am dat totul la foc aproximativ 50 minute, pana toate au fost bine fierte. Am dat oala deoparte  si cu un mixer vertical am pasirat bine toate legumele pana supa a devenit cremoasa. Am pus oala la loc pe foc, am adaugat bulgarasi de savoare, am potrivit-o de sare, putin piper proaspat macinat,cateva linguri de ulei de masline infuzat/aromatizat, smantana am diluat-o in apa in care sau hidratat ciupercile shitake si am pus-o in supa. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am servit in farfurii/castronase cu fulgi de chili si fulgi de ceapa.

 

Pentru servit puteti folosii crutoane. Eu am facut in felul urmator: feliile de paine le-am stropit cu putin ulei de masline, am asezat o feliuta de cascaval de capra, iar peste cascaval 1-2 felii subtiri de ciuperci champinion. Am pus feliile de paine in sandwich maker si le-am lasat pana sau rumenit (4-5 minute), iar pe langa paine am pus si cateva felii de ciuperci…Sa fa vie de folos!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Postat de Constelatialeu

Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi

Iata cum se prepara Supa delicioasa de ciuperci brune cu branzeturi Am pus la fiert morcovul, ardeiul, ceapa uscata, ceapa verde si rosiile cherry, binenteles dupa ce le-am curatat , spalat si...

Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de oanapl

Supa crema de ciuperci

Topești untul și călești ceapa tocată mărunt in unt împreună cu morcovul, păstârnacul, pătrunjelul și țelina rase prin răzătoarea mică. Adaugi ciupercile tăiate felii...

Citeste continuarea

Comentarii

la 11.02.2016, 19:58
Tocana n-ai?
la 11.02.2016, 20:03
Faina reteta!
la 11.02.2016, 20:04
Eu vreau din asta!
la 11.02.2016, 20:05
Tare buna trebuie sa fie. N-am mancat pana acum simpla, am mancat in combinatie cu alta leguma.
la 11.02.2016, 20:07
Cleme, tocana n-am, dar iti fac

Vezi toate comentariile (27)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking