Ingrediente
Sira spinarii, gat, aripi pentru supa de rata
- 1 morcov
- 1 radacina patrunjel
- 3-4 cartofi, depinde de marimea lor
- 600-700 gr ciuperci champinion
- 3 catei de usturoi
- 1 mana buna de ciuperci shitake uscate(optional)
- 1 lingura bulgarasi de savoare
- Sare si piper verde proaspat rasnit
- 200 ml smantana grasa (de la tarani am folosit eu sau smantana pentru gatit)
- 2-3 linguri ulei de masline infuzat(cu patrunjel, usturoi, ciuperci porcini)
- Pentru servit:
- Fulgi de chili si fulgi de ceapa
- Crutoane(optional)
- Felii de paine, felii subtiri de ciuperci champinion, felii subtiri de cascaval de capra, ulei de masline
Mod de preparare
Pentru inceput pregatim cele necesare pentru supa de rata. Am ales carnea si am pus-o intr-o oala de 4 litri. Am adaugat morcovul ci radacina de patrunjel curatate, am adaugat apa pana sus si am dat supa la foc mediu. Am spumat supa si lasat-o sa fiarba la foc mic 50-60 minute. Am strecurat supa prin sita deasa.
Intre timp, cat supa a fiert, am pus ciupercile shitake intr-un castronel cu apa rece la hidratat pentru 50-60 minute.
In supa limpede de rata am adaugat cartofii curatati si taiati in sferturi, ciupercile shitake (fara apa in care sau hidratat), cateii de usturoi, ciupercile champinion taiate in felii groase, apoi am dat totul la foc aproximativ 50 minute, pana toate au fost bine fierte. Am dat oala deoparte si cu un mixer vertical am pasirat bine toate legumele pana supa a devenit cremoasa. Am pus oala la loc pe foc, am adaugat bulgarasi de savoare, am potrivit-o de sare, putin piper proaspat macinat,cateva linguri de ulei de masline infuzat/aromatizat, smantana am diluat-o in apa in care sau hidratat ciupercile shitake si am pus-o in supa. Am lasat sa dea cateva clocote, apoi am servit in farfurii/castronase cu fulgi de chili si fulgi de ceapa.
Pentru servit puteti folosii crutoane. Eu am facut in felul urmator: feliile de paine le-am stropit cu putin ulei de masline, am asezat o feliuta de cascaval de capra, iar peste cascaval 1-2 felii subtiri de ciuperci champinion. Am pus feliile de paine in sandwich maker si le-am lasat pana sau rumenit (4-5 minute), iar pe langa paine am pus si cateva felii de ciuperci…Sa fa vie de folos!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (27)
|