Spalam legumele, curatam ceapa, telina, usturoiul si morcovul, apoi le taiem grosier, dupa cum avem chef, ca oricum vor sfarsi mixate. Incalzim uleiul de masline si rumenim usor legumele.
Adaugam peste acestea, apa, sarea si praful de nucsoara. Lasam la fiert, la foc mic, aproximativ 30 de minute.
Oprim focul, lasam supa se se raceasca usor, apoi o mixam bine cu blenderul vertical, pana se transforma intr-o crema fina. Incorporam in supa smantana.
Intr-un bol am oprit aproximativ 200 ml. supa calda, in care am topit, amestecand usor branza super aromata cu mucegai albastru.
Asadar, am servit supa crema adaugand, deasupra 2 - 3 linguri din supa cu blue cheese. Puteti varia cantitatea de blue cheese, dupa pofta inimii. De exemplu, eu as fi servit supa asta cu tot blue cheese-ul din frigider, :P , (pe bune, ador toate branzeturile cu mucegai, fie el alb, verde, albastru si de care o mai exista... toate sunt pe gustul meu) pe cand sotul meu adora aroma fina, subtila, doar cat sa-ti gadile usor papilele gustative!!!
Nu eram adepta supelor crema, dar de cand le-am descoperit, mi-am dat seama cat sunt de delicioase si atat de usor de facut: efort minim, efect maxim! :D
Sper ca v-am incantat privirile cu pozele mele si ca v-am incoltit in minte ideea de a prepara in weekend-ul asta o super crema de ciuperci!
Enjoy!!!