Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata

Postat de BucatariaS in Supe
31 Ian 2015 | 3223 vizualizari
Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata

Imi plac la nebunie supele crema deoarece sunt foarte gustoase si hranitoare, se fac foarte repede si pe langa toate acestea sunt sarace in calorii.

Ingrediente

  • 1 conopida (aproximativ 1 kg fara frunze)
  • 70g unt
  • 2 linguri pline cu smantana
  • 1 ceapa medie
  • 2 lingurite de boia dulce afumata
  • sare si piper
  • 150ml ulei de masline

Mod de preparare

Conopida se curata de frunze, se spala si se desface in buchetele. Se pune la fiert in apa cu putina sare pentru aproximativ 30 de minute. Atentie! Fara cotor.

Intr-un vas teflonat se incalzeste uleiul de masline dupa care se adauga ceapa taiata julien si se caleste. Indicat ar fi pana se inmoaie dar poate fi putin rumena. Se adauga un praf de sare si de piper si cele 2 lingurite de boia dulce afumata. Se amesteca bine si se mai tine pe foc pentru 2 minute.Conopida dupa ce a fiert se pune la scurs iar apa in care a fiert nu se arunca. Conopida impreuna cu untul taiat cubulete si un praf de sare se blenduiesc pana cand rezulta o crema foarte fina. Se adauga cele 2 linguri de smantana si putina apa in care a fiert conopida si se continua cu blenduitul. Se adauga apa pana cand se ajunge la consistenta dorita.

Si cam asta este tot, nu va pot spune decat sa aveti pofta si sa fiti sanatosi!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu ceapa si boia afumata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (2)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia

Retete similare

Supa crema de dovlecel

Postat de merisor67

Supa crema de dovlecel

Curatam legumele(mai putin usturoiul), le taiem cubulete si le punem la fiert in apa cu sare. Le lasam sa fiarba pana se patrund bine, apoi scurgem apa si le trecem prin robot sau blender....

Citeste continuarea

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Postat de ancutsa

Supă de roşii cu pui, fidea şi crutoane

Se pune la fiert tacâmul de pui într-o oală de 3 litri pentru supă, cu apă şi puţină sare. Când carnea e aproape fiartă, se adaugă ceapa întreagă crestată,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2015, 00:47
la 01.02.2015, 11:48
Foarte buna si sanatoasa

Vezi toate comentariile (2)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Multicooking