Ingrediente
- 500 g conopida
- 1 cartof mare
- 1/2 ceapa
- 1 morcov mic
- 1 l apa
- 1 iaurt mic cremos
- 400 ml lapte
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura cu faina
- sare
- piper
- nucsoara
Mod de preparare
Legumele se curata, se spala bine sub jet de apa rece si se pun la fiert in litrul de apa. Se acopera oala cu capac si se fierb la foc ptrivit pana se inmoaie. Se strecoara apoi legumele si se pastreaza zeama, ar trebui sa fie jumatate de litru de supa. Legumele se paseaza cu blenderul, impreuna cu iaurtul si sare dupa gust.
Intr-o oala cu fund dublu se topeste untul, apoi se adauga faina si se stinge rapid cu cate putina supa fierbinte de legume, amestecand continuu cu un tel, sa nu se formeze cocoloase. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Se foloseste toata supa de legume, apoi se adauga piureul de legume si se adauga laptele, putin cate putin, amestecand in continuare cu telul. Se fierbe la foc mic 5 minute.
Se serveste fierbinte, cu smantana si crutoane, o nebunie de gusturi!
Eu am ornat-o cu cateva feliute de migdale trase in unt si patrunjel verde. In ultima poza vedeti castronelul lui Vlad :). Unul la fel a papat si Stefu :)
Daca ti-a placut reteta noastra "Supa crema de conopida cu iaurt" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (10)
|